Skip to main content

Καστοριά: Μεγάλο πλήγμα στη γουνοποιία λόγω κορωνοϊού

Σύμφωνα με τους γουνοποιούς της μακεδονικής πόλης, η Κίνα απορροφά το 90% της συνολικής παραγωγής γουνοδερμάτων της Καστοριάς.

Τεράστιες είναι οι επιπτώσεις του κορωνοϊού (Covid-19) στον κλάδο της γουνοποιίας στην Καστοριά.

Σύμφωνα με όσα τόνισε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Γουνοποιών Καστοριάς Αποστόλης Τσούκας στο Radio North 98 «δυστυχώς διανύουμε την χειρότερη εποχή που υπήρχε ποτέ».

Όπως εξήγησε ο κ. Τσούκας, η Κίνα απορροφά το 90% της συνολικής παραγωγής γουνοδερμάτων της Καστοριάς. Ωστόσο, φέτος εξαιτίας του κορονοϊού αναβλήθηκε ήδη μια διεθνής έκθεση στο Χόνγκ Κόνγκ, ενώ η επόμενη που θα πραγματοποιηθεί στο Μιλάνο αναμένεται να έχει κακό αποτέλεσμα για τουςΚαστοριανούς γουναράδες!

«Ο κλάδος, καθώς τα προϊόντα που παράγουμε θεωρούνται για πολλούς είδος πολυτελείας έχει επηρεαστεί από την παγκόσμια οικονομική κρίση. Τώρα ήρθε και ο κορονοϊός» σχολίασε χαρακτηριστικά.

Σε ό,τι αφορά την 45η Διεθνή Έκθεση Γούνας Καστοριάς που θα πραγματοποιηθεί το διάστημα 7-10 Μαΐου, σύμφωνα με τον κ. Τσούκα αναμένεται να είναι ιδιαίτερα επιτυχημένη, αν αναλογιστεί κανείς πως οι συμμετοχές των εκθετών θα ξεπεράσουν τις 120, ενώ ήδη σχεδιάζεται μέχρι την παραπάνω ημερομηνία η επέκταση του εκθεσιακού κέντρου, που με έκταση 14.000 τ.μ. είναι ήδη το μεγαλύτερο ιδιόκτητο εκθεσιακό κέντρο της Ευρώπης.