Skip to main content

Ξεχειλίζουν τα σκουπίδια στους Νέους Επιβάτες - Καθησυχάζει ο δήμος

Οι κάτοικοι της περιοχής κάνουν λόγο για «τριτοκοσμική κατάσταση» με πλημμυρισμένους από απορρίμματα κάδους. Τι απαντά ο δήμος Θερμαϊκού

Για «τριτοκοσμικές» συνθήκες κάνουν λόγο κάτοικοι στους Νέους Επιβάτες του δήμου Θερμαϊκού, που διαμαρτύρονται για τη συσσώρευση απορριμμάτων στην περιοχή.

Σύμφωνα με καταγγελίες στη Voria.gr, τα απορριμματοφόρα του δήμου εκτελούν δρομολόγια μόνο σε κεντρικούς δρόμους, με αποτέλεσμα ο υπόλοιπος οικισμός να πλημμυρίζει από σκουπίδια, δημιουργώντας προβλήματα τόσο στην καθημερινότητα των πολιτών, όσο και στην υγεία με την έντονη δυσοσμία και τους κινδύνους που ενέχει η κατάσταση.

«Συνέχεια παίρνουμε τηλέφωνα και κάνουμε παράπονα, αλλά δεν βλέπουμε κάποια λύση» αναφέρουν χαρακτηριστικά οι κάτοικοι, σημειώνοντας πως αναγκάζονται να μεταφέρουν τα απορρίμματά τους σε άλλες γειτονιές.

Το πρόβλημα εντοπίζεται κυρίως στους Άνω Νέους Επιβάτες. «Τα πράγματα είναι τραγικά. Κάδοι γεμάτοι δίπλα σε σχολεία, που περνούν καθημερινά τα παιδιά μας, ογκώδη απορρίμματα, σκοτωμένα ζώα» επισημαίνουν.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Καθαριότητας της Δημοτικής Ενότητας Επανομής, Νίκο Γιάκη, το πρόβλημα οφείλεται στη λήξη της σύμβασης του εργολάβου, που έχει αναλάβει την αποκομιδή.

«Η σύμβαση είχε λήξει, με αποτέλεσμα να υπάρχει πρόβλημα από τις αρχές Φεβρουαρίου» τόνισε μιλώντας στη Voria.gr. Μάλιστα γνωστοποίησε πως η σύμβαση ανανεώθηκε στις αρχές της προηγούμενης εβδομάδας και πλέον η κατάσταση αρχίζει να ομαλοποιείται.

«Τις ημέρες που δεν υπήρχε εργολάβος πραγματοποιούνταν η αποκομιδή σε κεντρικούς δρόμους με πρωτοβουλία του δήμου για να αποσυμφορηθεί η κατάσταση» ανέφερε ο κ. Γάκης, υπογραμμίζοντας πως εδώ και περίπου μιάμιση εβδομάδα τα απορριμματοφόρα εκτελούν κανονικά τα δρομολόγιά τους. Πρόκειται για στόλο έξι απορριμματοφόρων με τρεις εργαζομένους το καθένα, ενώ, σύμφωνα με τον ίδιο, ξεκινά και η αποκομιδή των ογκωδών.

Μόλις εχθές και σήμερα, σύμφωνα με τους κατοίκους, απορριμματοφόρα πέρασαν από την περιοχή και μάζεψαν το βουνό που είχε σχηματιστεί από τα σκουπίδια, ωστόσο κάνουν λόγο για χρόνιο πρόβλημα. «Μπορεί σήμερα να πέρασαν τα απορριμματοφόρα, αλλά είναι μία κατάσταση που κρατάει εδώ και τρία χρόνια» αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Δείτε τις φωτογραφίες που έστειλαν αναγνώστες στη Voria.gr: