Skip to main content

Κατερίνη: Ένταση με Γιαννούλη και διαμαρτυρόμενο για τη Μακεδονία(vid)

«Θερμή» υποδοχή επιφύλασσε ένας πολίτης που διαμαρτυρήθηκε στον υποψήφιο περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας για τη Συμφωνία των Πρεσπών

Έντονο διάλογο με έναν διαμαρτυρόμενο κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών είχε την Πέμπτη ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας με τον ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Γιαννούλης. Στο Πνευματικό Κέντρο του δήμου Κατερίνης πραγματοποιήθηκε χθες πολιτική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ, παρουσία του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Σταυρού Αραχωβίτη και υποψηφίων ευρωβουλευτών του κόμματος, οι οποίοι αποδοκιμάστηκαν από πολίτες που είχαν συγκεντρωθεί έξω από το κτήριο κατά της Συμφωνία των Πρεσπών.

«Είσαι περήφανος που κατεβαίνεις με έναν ψεύτη που κορόιδεψε και εξαπάτησε τον ελληνικό λαό;», απεικονίζεται να ρωτά τον κ. Γιαννούλη ένας νεαρός άνδρας που φορά μπλούζα με στάμπα «Υπεράνω Όλων η Ελλάς», σε βίντεο που δημοσιοποίησαν οι «Ελεύθεροι Μακεδόνες Κατερίνης».

«Ποιος είναι ο ψεύτης;», ρώτησε ο υποψήφιος περιφερειάρχης, για να απαντήσει ο πολίτης: «Ο πρωθυπουργός». «Κάνεις λάθος», ανταπάντησε ο κ. Γιαννούλης, συμπληρώνοντας: «Αυτό είναι σόου, παλληκάρι μου. Θες να μιλήσουμε; Μη μου κουνάς το χέρι, να μιλήσουμε θέλουμε. Θες να μιλήσεις ή να ακούσεις;».

«Σόου εσείς κάνετε, εσείς εξοργίζετε τον ελληνικό λαό», είπε, μεταξύ άλλων, ο πολίτης.

«Μη φωνάζεις», φαίνεται να του λέει ο κ. Γιαννούλης, με τον πολίτη να απαντά: «Εγώ φωνάζω, εγώ μιλάω σε αυτήν την ένταση σε ανθρώπους που ξεπουλούν την πατρίδα μας».

«Είναι ωραίο να ακούγεται γύρω, αλλά διάλογος δεν γίνεται», ανέφερε ο υποψήφος περιφερειάρχης. «Είναι ωραίο να ακούγεται τριγύρω ότι ήρθε ένας στην Κατερίνη που στηρίζει έναν προδότη. Είναι πολύ ωραίο να ακούγεται έτσι στην Κατερίνη. Θα πατώσετε στις εκλογές, να το ξέρετε. Θα κάνουμε τα πάντα για να πατώσετε. Ξεπουλήσατε τον ελληνικό λαό, τα "όχι" τα κάνατε "ναι". Θα ξεφτιλιστείτε ακόμη περισσότερο», απάντησε σε έντονο ύφος ο νεαρός.

«Εάν δεν υπήρχε κάμερα θα τα έλεγες αυτά;», τον ρώτησε ο κ. Γιαννούλης, με τον πολίτη να απαντά: «Θα τα έλεγα και θα τα πω ξανά, να τα ακούει ο ελληνικός λαός».

«Εγώ είμαι ήρεμος επειδή ξέρω να συζητάω. Αυτά είναι άλλα πράγματα», ήταν η απάντηση του υποψηφίου. «Κι όταν ξεπουλούσατε τη Μακεδονία ήρεμος ήσασταν», είπε εκ νέου ο πολίτης.

«Κ. Γιαννούλη δεν μας υπολογίσατε πριν την συμφωνία όταν ζητούσαμε διάλογο και δημοψήφισμα. Τώρα θέλετε διάλογο και δημοκρατική συμπεριφορά απέναντι σας», σχολιάζει ο συνδυασμός Ελεύθεροι Μακεδόνες.

Αποδοκιμασίες σε εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ

Χθες στο Πνευματικό Κέντρου του δήμου Κατερίνης πραγματοποιήθηκε πολιτική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ, παρουσία του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Σταυρού Αραχωβίτη και υποψηφίων ευρωβουλευτών του κόμματος. Έξω από το κτήριο είχαν συγκεντρωθεί πολίτες κατά της Συμφωνία των Πρεσπών, που αποδοκίμασαν τους πολιτευτές, ενώ αυξημένες ήταν οι αστυνομικές δυνάμεις στο σημείο.