Skip to main content

Κλίμα εκφοβισμού καταγγέλλουν οι Φίλοι του Ιστορικού Κέντρου

Ο πρόεδρος του Σωματείου αναφέρει πως έχουν σημειωθεί τέσσερα περιστατικά σε τέσσερα διαφορετικά μέλη του σωματείου τον τελευταίο 1,5 χρόνο.

Για κλίμα εκφοβισμού εναντίον μελών του σωματείου «Φίλοι του Ιστορικού Κέντρου της Θεσσαλονίκης» κάνει λόγο ο πρόεδρος του, Άκης Λαζάρου με αφορμή πρόσφατο περιστατικό απόπειρας προπηλακισμού που σημειώθηκε κατά μέλους για το ζήτημα των τραπεζοκαθισμάτων. 

Όπως επισημαίνει ο κ. Λαζάρου, έχουν σημειωθεί τέσσερα αντίστοιχα περιστατικά σε τέσσερα διαφορετικά μέλη του σωματείου τον τελευταίο ενάμιση χρόνο. Ο ίδιος υπογραμμίζει πως είναι απαράδεκτο κάποιος να διακινδυνεύει επειδή διεκδικεί τα δικαιώματά του.

«Αν ο δήμος ήλεγχε [την εφαρμογή του νόμου για τα τραπεζοκαθίσματα] δεν θα υπήρχε λόγος να παραπονεθούμε», αναφέρει ο πρόεδρος του Σωματείου αφήνοντας αιχμές κατά της προηγούμενης διοίκησης κατά την οποία, όπως τονίζει, υπήρχε «ανοχή στην ασυδοσία».

Ο κ. Λαζάρου διευκρινίζει ωστόσο ότι δεν είναι η πλειοψηφία των καφέ που παρανομούν. «Είναι ορισμένα αλλά αυτά τα ορισμένα κάνουν μεγάλη ζημιά στην εικόνα της πόλης», δηλώνει.

Φωτογραφία αρχείου