Skip to main content

Κομφούζιο στη Θεσσαλονίκη λόγω χιονιά - Ποιοι δρόμοι έχουν προβλήματα

Σε ποιες κεντρικές και όχι μόνο οδικές αρτηρίες της Θεσσαλονίκης παρουσιάζονται μεγάλα κυκλοφοριακά προβλήματα - Τι γίνεται σε Δερβένι, Καρδία

Μεγάλα προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και όχι μόνο φαίνεται ότι προκαλεί ο χιονιάς που επελαύνει στην Κεντρική Μακεδονία, παρά το γεγονός ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχει χιονόστρωση στους δρόμους του ιστορικού κέντρου.

Συγκεκριμένα, κυκλοφοριακή συμφόρηση, κατά διαστήματα, παρουσιάζουν η οδός Τσιμισκή, η λεωφόρος Νίκης μέχρι τον Λευκό Πύργο, η Βασ. Όλγας, η Εγνατία, από το ύψος της Αριστοτέλους έως και το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, η Κ. Καραμανλή, η Αγ. Δημητρίου, η Ολυμπιάδος, η Βενιζέλου, η Ίωνος Δραγούμη, η Παναστασίου, η Λεωφόρος Στρατού, η Παπάφη και η Λαμπράκη.

Ιδιαίτερα αυξημένη είναι η κίνηση στην Περιφερειακή Οδό Θεσσαλονίκης, στο σύνολό της, και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας. Το ίδιο συμβαίνει και στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης-Μουδανιών ιδίως στο ρεύμα προς Θεσσαλονίκη. Και στους δύο αυτοκινητόδρομους έχει αρχίσει να υπάρχει χιονόστρωση, παρά τις ρίψεις αλατόνερου και την παρουσία εκχιονιστικού οχήματος, λόγω πυκνής χιονόπτωσης.

Μεγάλη επικινδυνότητα παρουσιάζει η Εγνατία Οδός, στο ύψος του Δερβενίου, στο ρεύμα προς Θεσσαλονίκη, καθώς η χιονόπτωση είναι ιδιαίτερα ισχυρή, με αποτέλεσμα να το έχει στρώσει στην άσφαλτο.

Σε ό,τι αφορά την ανατολική Θεσσαλονίκη, για περισσότερη από μία ώρα τα οχήματα στο ύψος της Καρδίας, στην ανηφόρα προς Χαλκιδική, είχαν μπλοκαριστεί, καθώς αυτοκίνητα επιχειρούσαν να την ανέβουν χωρίς αντιολισθητικές αλυσίδες ανεπιτυχώς. Λίγο μετά τις 15:00, η κίνηση αποσυμφορήθηκε.

Δείτε φωτογραφίες: