Skip to main content

ΚΟΝΒΑ: Δωρεά 20.000 ευρώ σε νοσοκομεία στη Θεσσαλονίκη και το Κιλκίς

Η εταιρεία δώρισε ειδικά αεροστρώματα στη ΜΕΘ του Παπαγεωργίου, στολές και μάσκες στο ΓΝ Κιλκίς και απινιδωτές στο ΑΧΕΠΑ.

Στη ενίσχυση ειδικού ιατρικού εξοπλισμού σε τρία νοσηλευτικά ιδρύματα προχώρησε η ελληνική εταιρεία ΚΟΝΒΑ (Κονσερβοποιία Βορείου Αιγαίου ΑΕΒΕ), με σκοπό να συμβάλλει στη συλλογική προσπάθεια για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού. Ειδικότερα, δώρισε ειδικά αεροστρώματα στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Περιφερειακού Νοσοκομείου Παπαγεωργίου Θεσσαλονίκης, στολές και προστατευτικές φόρμες από μολυσματικούς ιούς στο Γενικό Νοσοκομείο Κιλκίς και απινιδωτές στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης ΑΧΕΠΑ, αξίας περίπου 20.000 ευρώ.
 
«Έχοντας πάντα σε πρώτη γραμμή το σεβασμό στον άνθρωπο, την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος καθώς και τη στήριξη της οικονομικής και κοινωνικής σταθερότητας της ελληνικής περιφέρειας, η ΚΟΝΒΑ προσέφερε, την τελευταία πενταετία, χρηματική βοήθεια καθώς και σημαντικές ποσότητες τροφίμων, αξίας 175.000 €, σε διάφορους ελληνικούς οργανισμούς, με σκοπό την υλοποίηση πολλών σημαντικών δράσεων και την κάλυψη άμεσων αναγκών. Στάθηκε αρωγός σε δράσεις σχολείων, νοσοκομείων, πολιτιστικών συλλόγων και συλλόγων ΑμεΑ, ενώ εφοδίασε με τρόφιμα το Ίδρυμα Τράπεζας Τροφίμων στην Αθήνα καθώς και την Τράπεζα Τροφίμων στη Θεσσαλονίκη», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.
 
«Η εταιρεία ΚΟΝΒΑ με έδρα το Κιλκίς αποτελεί μία από τις πιο σύγχρονες και προηγμένες βιομηχανίες επεξεργασίας ψαρικών στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Μετρώντας πλέον περισσότερα από 90 χρόνια οικογενειακής επιχειρηματικής δράσης, η ΚΟΝΒΑ παράγει τις δύο επώνυμες κονσέρβες TRATA και FLOKOS», επισημαίνεται.

Και καταλήγει η ανακοίνωση: «Η ελληνική εταιρεία ΚΟΝΒΑ θα συνεχίσει να στέκεται πλάι στο συνάνθρωπο και τις ανάγκες του, στηρίζοντας σε κάθε ευκαιρία την τοπική και περιφερειακή κοινότητα».