Skip to main content

Δύο νέα εισαγόμενα κρούσματα από Προμαχώνα, ένα ακόμη στην Έδεσσα

Στα 3.302 έφτασαν τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα μετά τα 16 νέα που καταγράφηκαν το τελευταίο εικοσιτετράωρο.

Δεκαέξι νέα κρούσματα του κορωνοϊού στη χώρα ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΟΔΥ.

Η γεωγραφική κατανομή των νέων κρουσμάτων έχεις ως εξής: 8 στην Ξάνθη εκ των οποίων 5 είναι στον δήμο Μύκης και πιο συγκεκριμένα 2 στον Εχίνο και 3 στον δήμο Ξάθης, 1 στη Ροδόπη, 2 στην Παραμυθιά Θεσπρωτίας, 2 στην Αθήνα, 1 στην Έδεσσα και 2 εισαγόμενα από το εξωτερικό που εντοπίστηκαν στον Προμαχώνα, σύμφωνα με το skai.gr.

Σε ό,τι αφορά το νέο κρούσμα στην Πέλλα, πρόκειται για το τρίτο τα τελευταία 24ωρα. Το πρώτο αφορούσε νοσηλεύτρια στο νοσοκομείο Έδεσσας, ενώ το δεύτερο επρόκειτο για μαία που εργάζεται στο ίδιο νοσοκομείο και βρέθηκε θετική από τα 45 τεστ-επαφές της νοσηλεύτριας που είχε κορωνοϊό.

Όπως αποτυπώνεται στον σημερινό χάρτη επίπτωσης επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κορωνοιού στις "κόκκινες" περιοχές συγκαταλέγονται η Ξάνθη, η Αργολίδα, η Λάρισα, η Κοζάνη κι η Καστοριά.

Αμέσως μετά ακολουθούν οι περιοχές του Έβρου, Δράμας , Εύβοιας, Ηλείας, Αχαΐας, Κορινθίας καi η Αττική.

Ενώ περιοχές με την λιγότερη και ελάχιστη επίπτωση θεωρούνται οι νομοί μεσσηνίας, Σερρών, Φθιώτιδας, η Κρήτη και το Βορειανατολικό Αιγαίο, αντίστοιχα.


 
Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 3.302, εκ των οποίων το 55.0% άνδρες αφορά άνδρες.

Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, τα 728 (22.0%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1844 (55.8%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Οκτώ συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 61 ετών. 1 (12.5%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 75.0% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 118 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, δεν έχει καταγραφεί κανένας νέος θάνατος ενώ έχουμε 190 θανάτους συνολικά στη χώρα.

Οι 60 (31.6%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων ήταν τα 76 έτη και το 95.8% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.