Skip to main content

Κορωνοϊός: Αρνητικά 35 δείγματα στο καμπ της Νέας Καβάλας στο Κιλκίς

Συνεχίζονται οι δειγματοληψίες στο καμπ της Νέας Καβάλας του Κιλκίς μετά το κρούσμα σε νεαρή πρόσφυγα που γέννησε - Άλλα 35 αρνητικά.

Επιλέον 35 αρνητικά δείγματα κορωνοϊού προέκυψαν από τα τεστ που διενεργήθηκαν στους πρόσφυγες και μετανάστες που φιλοξενούνται στη δομή της Νέας Καβάλας του Κιλκίς μετά τα πρώτα 100 αρνητικά δείγματα που εξετάστηκαν το απόγευμα της Παρασκευής. Η δειγματοληψία πραγματοποιήθηκε μετά το κρούσμα σε νεαρή γυναίκα που διαμένει στη γέννησε στο νοσοκομείο του Κιλκίς. Το νεογέννητο και η κοπέλα που συνόδευε τη λεχώνα στο νοσοκομείο βγήκαν αρνητικοί σε κορωνοϊό.

Το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ είχε βρεθεί στο κέντρο φιλοξενίας το πρωί της περασμένης Πέμπτης και πήρε συνολικά 360 δείγματα από μετανάστες και εργαζόμενους στο καμπ. Η εξέταση των δειγμάτων συνεχίζεται και τα αποτελέσματά τους θα ανακοινώνονται σταδιακά, όπως αναφέρει το eidisis.gr.

Υπενθυμίζεται πως η δομή βρίσκεται σε καραντίνα 14 ημερών ενώ με απόφαση του δημάρχου Παιονίας Κώστα Σιωνίδη έκλεισαν και τα 4 δημοτικά, το Γυμνάσιο και το Λύκειο όπου φοιτούσαν και προσφυγόπουλα, για την Πέμπτη και την Παρασκευή, προχωρώντας σε εκτεταμένες απολυμάνσεις στα σχολεία και σε κοινόχρηστους και δημόσιους χώρους.