Skip to main content

Αγανάκτηση: Επιχειρήσεις βουλιάζουν στους βούρκους του Καλοχωρίου-φωτο

Δρόμοι πλημμυρίζουν σε κάθε βροχόπτωση – Κραυγή αγωνίας από επιχειρηματίες που χάνουν πελάτες λόγω της έλλειψης υποδομών - Τι λέει ο δήμος Δέλτα

Σήμα κινδύνου εκπέμπουν επιχειρηματίες που δραστηριοποιούντσι στο Καλοχώρι καθώς πέρα από τις ελλείψεις υποδομών, που συνοδεύουν, διαχρονικά, την περιοχή, κάθε βροχόπτωση είναι για αυτούς ένας μικρός Γολγοθάς.

Οι κακοτεχνίες στους δρόμους, οι τεράστιες λακούβες, εξαιτίας της ελλιπούς συντήρησης πλημμυρίζουν με νερό σε κάθε κακοκαιρία, με αποτέλεσμα η περιοχή να θυμίζει με μικρογραφία της Βενετίας, τα αυτοκίνητα να ακινητοποιούνται, τα εμπορεύματα συχνά να πέφτουν από τα φορτηγά λόγω του κακοτράχαλου οδοστρώματος.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση της Παρόδου Β, που είναι κάθετη στην κεντρική οδού Ολύμπου και αυτές τις ημέρες μοιάζει περισσότερο με ποτάμι.

«Ο δρόμος είναι σε κακό χάλι. Στην επιχείρηση μου έρχονται, κατά μέσο όρο, κάθε εβρομάδα περίπου 1.000 αυτοκίνητα, με χίλια βάσανα. Στη δεκαετία που δραστηριοποιούμαι στο Καλοχώρι, η κατάσταση χειροτερεύει. Βλέπεις παντού στάσιμα νερά και λακούβες» περιγράφει με γλαφυρό τρόπο στη Voria.gr o Γιώργος Σαμοθρακίτης, ιδιοκτήτης της Σαμοθρακίτης Ναυτιλιακή ΕΠΕ.  

 

Όπως λέει ο ίδιος, συνέπεια της κακής κατάστασης του οδοστρώματος είναι οι συνεργάτες της επιχείρησης του να του κάνουν, συχνά, παράπονα, ενώ όπως λέει δεν έλειψαν και οι περιπτώσεις που έχασε πελάτες καθώς προτίμησαν να συνεργαστούν με άλλες επιχειρήσεις που βρίσκονται σε πιο… βατούς δρόμους.

Το τραγελαφικό είναι πως η επιχείρηση του κ. Σαμοθρακίτη απέχει λίγα μέτρα από την κεντρική Ολύμπου, γεγονός πως σημαίνει πως είναι σε καλύτερη μοίρα από ότι άλλες επιχειρήσεις, που βρίσκονται στον ίδιο δρόμο αλλά μακρύτερα από την κεντρική οδό. Οι συγκεκριμένοι επιχειρηματίες κάνουν το γύρω για να φτάσουν στις επιχειρήσεις καθώς ο δρόμος πλέον με τα συσσωρευμένα νερά είναι απροσπέλαστος.

Μάλιστα δεν είναι λίγες οι φορές που επιχειρηματίες της περιοχής έχουν απευθυνθεί στο δήμο Δέλτα, όπου ανήκουν, χωρίς όμως ουσιαστικό αποτέλεσμα.

Όπως λέει ο κ. Σαμοθρακίτης ο δήμος στέλνει κάποιο γκρέιτερ ισιώνει κάπως το δρόμο, ωστόσο με την πρώτη βροχόπτωση τα προβλήματα επανέρχονται.

 

Ο δήμος Δέλτα ετοιμάζει παρεμβάσεις

«Έχουν δίκιο που παραπανούνται οι επιχειρηματίες, οι δρόμοι αυτοί είναι αγροτικοί. Κάνουμε όποιες παρεμβάσεις μπορούμε, ωστόσο δεν επαρκούν. Είμαστε μία νέα διοίκηση. Ξεκινήσαμε με τον καθαρισμό των φρεατίων στον Εχέδωρο και συνεχίζουμε. Δεν μπορείτε να φανταστείτε σε τι κατάσταση ήταν» λέει χαρκατηριστικά ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του δήμου Δέλτα, Γιώργος Γλώσσης υπογραμμίζοντας πως «την Πέμπτη θα κατατεθεί το τεχνικό πρόγραμμα με τις παρεμβάσεις που δρομολογεί η διοίκηση του δήμου».

Σε κάθε περίπτωση εφόσον το τεχνικό πρόγραμμα λάβει το πράσινο φως, οι όποιες εργασίες που θα αλλάξουν όσο το δυνατόν την περιοχή του Καλοχωρίου, δεν αναμένεται να ξεκινήσουν πριν από την καινούργια χρονιά.