Skip to main content

Λέσβος: Συγκέντρωσαν σωσίβια και βάρκες στην υπό επίταξη περιοχή

Φορτηγά του δήμου δυτικής Λέσβου μετέφεραν από τη Μήθυμνα μεγάλους όγκους σωσιβίων και πλαστικών βαρκών στην υπό επίταξη περιοχή.

Μεγάλη είναι η ένταση που επικρατεί στα νησιά του Αιγαίου και ειδικά στη Λέσβο όπου οι κάτοικοι παραμένουν κάθετα αντίθετοι στη δημιουργία κλειστών κέντρων μεταναστών.

Χαρακτηριστικό είναι πως σήμερα φορτηγά του δήμου δυτικής Λέσβου μετέφεραν από τη Μήθυμνα μεγάλους όγκους σωσιβίων και πλαστικών βαρκών με τις οποίες χρόνια τώρα περνούν πρόσφυγες και μετανάστες στη Λέσβο ώστε  να αποκλείσουν την υπό επίταξη έκταση στην περιοχή Καράβας - Καβακλή Μανταμάδου.

Πρόκειται για την έκταση των 261 στρεμμάτων όπου έχει προγραμματιστεί η κατασκευή της νέας δομής για πρόσφυγες και μετανάστες.

Πάνω από 13.000 κυβικά μέτρα υλικών που αποτελούνται από σωσίβια και βάρκες έχουν τοποθετηθεί στην περιοχή της πρώην χωματερής της Μήθυμνας. Με κάλεσμα στους πολίτες του Δήμου δυτικής Λέσβου, ο δήμαρχος Ταξιάρχης Βέρρος καλεί τον κάθε πολίτη με το ιδιωτικό του αυτοκίνητο να πάρει μερικά σωσίβια και να τα τοποθετήσει στη συγκεκριμένη έκταση.

«Να τα πάμε δηλαδή σε αυτούς που ανήκουν. Μπορούν έτσι με αυτά να διακοσμήσουν και την νέα δομή» λέει ο κ. Βέρρος ο οποίος κάνει γνωστό ότι όλα πλέον τα σωσίβια και οι βάρκες από τις νέες αφίξεις στη Λέσβο θα μεταφέρονται και θα τοποθετούνται στη συγκεκριμένη έκταση.

Στο μεταξύ, συνεχίζεται για δεύτερη μέρα, ο αποκλεισμός της περιοχής Καράβα - Καβακλή Μανταμάδου από πολίτες και αυτοκίνητα αλλά και μηχανήματα του Δήμου δυτικής Λέσβου. Στη θέση Διαβολόρεμα στην εθνική οδό Μυτιλήνης - Καλλονής όσο και στην περιοχή Παναγιά Τριχερούσα στην επαρχιακή οδό Μυτιλήνης - Μανταμάδου, επιτρέπεται η πρόσβαση μόνο στους κτηνοτρόφους που διατηρούν εκεί εγκαταστάσεις.