Skip to main content

Μάνταλος: Δίκαια πρωταθλητής ο ΠΑΟΚ, να εκδικηθούμε στον τελικό

«Πήρε τα αποτελέσματα σε έδρες που αφήσαμε βαθμούς. Με το καλό να κατακτήσει το πρωτάθλημα», δήλωσε για τους ασπρόμαυρους ο διεθνής χαφ της ΑΕΚ.

Την κατάκτηση του κυπέλλου έθεσε ως στόχο της ΑΕΚ ο Πέτρος Μάνταλος μιλώντας στην κάμερα της ΕΡΤ υπογραμμίζοντας πως ο ΠΑΟΚ παίρνει δικαίως το φετινό πρωτάθλημα ενώ δήλωσε ανυπόμονος για το νέο γήπεδο των «κιτρινόμαυρων».

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο διεθνής χαφ της «Ένωσης»:

-Για το ματς στην Ξάνθη: «Σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού ήμασταν ανώτεροι. Αυτό που κάναμε καλύτερα στο δεύτερο ημίχρονο είναι ότι ήμασταν καλύτεροι στην τελική προσπάθεια.

Δεν νομίζω ότι έλειψαν πολλά πράγματα από την φετινή ΑΕΚ. Έχω πει αρκετές φορές ότι έχουμε σταθεί και άτυχοι σε πολλά παιχνίδια. Είναι πολλά που εκείνον τον 1,5 μήνα χάθηκε ο στόχος του πρωταθλήματος».

-Για τη συνέχεια της σεζόν: «Στο πρωτάθλημα έχει κλειδώσει η τρίτη θέση. Θέλουμε άλλες τρεις νίκες να κλείσουμε καλά τη σεζόν. Θέλουμε να περάσουμε στον τελικό. Έχουμε ένα καλό αποτέλεσμα με δύο γκολ διαφορά αλλά παίζουμε κόντρα σε μια ομάδα που έχει δείξει ότι παίρνει αποτελέσματα. Στον τελικό θέλουμε να κάνουμε αυτό που δεν κάναμε πέρσι, να είμαστε εμείς οι νικητές».

-Για την προοπτική του γηπέδου: «Είναι το άλφα και το ωμέγα για μια μεγάλη ομάδα που θέλει να πρωταγωνιστεί. Θα είναι και για αντίπαλο και για εμάς κάτι διαφορετικά, απ’ ότι το κρύο ΟΑΚΑ. Πολύς κόσμος το περιμένει. Θα είναι ένα στολίδι για την περιοχή. Θα είναι κάτι άλλο για όλους μας».

-Για το τι βλέπει να βελτιώνεται στο ελληνικό ποδόσφαιρο: «Δεν βελτιώνονται πολλά πράγματα στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Κάθε πέρσι και καλύτερα. Υπάρχουν πολλά πράγματα που με χαλάνε. Θέλω να βλέπω κόσμο και των δύο ομάδων στο γήπεδο. Αν το καταφέρουμε θα είμαι πολύ ευχαριστημένος».

-Για το ενδεχόμενο να αντιμετωπίσουν τον ΠΑΟΚ στον τελικό Κυπέλλου: «Όλα δείχνουν ότι θα αντιμετωπίσουμε τον ΠΑΟΚ. Ειδικά στον περσινό τελικό δεν ήμασταν συγκεντρωμένοι. Αυτή τη φορά περιμένουμε πώς και πώς τον τελικό. Να έχουμε τον αντίπαλο που χάσαμε την περσινή σεζόν. Όταν χάνεις έναν τελικό σου περνάει από το μυαλό η εκδίκηση. Κάτι ανάλογο θα νιώθουν και οι παίκτες του ΠΑΟΚ. Είναι κάτι πολύ λογικό».

-Για την εξέλιξη του πρωταθλήματος και αν το κατακτά δικαίως ο ΠΑΟΚ: «Για μένα ο ΠΑΟΚ ήξερε να παίρνει τα αποτελέσματα, κάτι που δεν κάναμε εμείς και ο Ολυμπιακός. Πήρε τα αποτελέσματα σε έδρες που αφήσαμε βαθμούς. Σίγουρα τα ντέρμπι στην αρχή ήταν τυχερός αλλά έδειξε σταθερότητα. Με το καλό να κατακτήσει το πρωτάθλημα».

-Για τη σύγκριση Χιμένεθ-Ουζουνίδη: «Είναι διαφορετικοί προπονητές. Η ομάδα είχε έναν κακό μήνα. Δεν είχε τόσα σκαμπανεβάσματα η ομάδα. Εκείνον τον μήνα χάθηκαν πολλά».

-Για το ταξίδι της ΑΕΚ στο Βελιγράδι κατά τη διάρκεια του πολέμου: «Ήμουν 8 ετών τότε, ήταν κάτι πολύ σημαντικό αυτό που είχε γίνει και σίγουρα τιμάει την ομάδα. Είναι αυτό που πρέπει να συμβαίνει, ένα μήνυμα ότι το ποδόσφαιρο ενώνει, αυτό πρέπει να γίνεται».

-Για την προσπάθεια της Εθνικής στα προκριματικά του Euro: «Το τέλειο θα ήταν να τερματίσουμε πρώτοι. Η Ιταλία λόγω ονόματος είναι φαβορί για την πρώτη θέση. Στα δύο τελευταία παιχνίδια η ομάδα έδειξε ότι είναι έτοιμη και δεν σκέφτεται τίποτα άλλο από την πρόκριση στο Euro».

-Για τα όνειρά του: «Το όνειρό μου είναι να καταφέρω να μείνω υγιής και να είμαι στο επόμενο Euro με την Εθνική».

-Για το ενδεχόμενο να αγωνιστεί στο εξωτερικό: «Δεν σκέφτομαι καθόλου το εξωτερικό. Είμαι εδώ και τα δίνω όλα για την ομάδα μου».