Skip to main content

Με εντολή Μητσοτάκη οι αποζημιώσεις στους πληγέντες στη Χαλκιδική(vid)

Σύμφωνα με τον κ. Θεοδωρικάκο, νεότερη και πιο αναλυτική ενημέρωση θα υπάρξει τις επόμενες δυο ώρες από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα.

Την αποζημιώση των πληγέντων  από τη θεομηνία στη Χαλκιδική εξήγγειλε ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρακάκος.

Σε δηλώσεις του μετά το μίνι υπουργικό συμβούλιο που έλαβε χώρα στα Νέα Μουδανιά με την παρουσία των εμπλεκομένων υπουργών, εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης και των σωμάτων ασφαλείας (δείτε εδώ), ο κ. Θεοδωρικάκος τόνισε ότι με εντολή πρωθυπουργού θα καλυφθούν οι αποζημιώσεις των πληγέντων και το υπουργείο Εσωτερικών θα δώσει έκτακτη οικονομική ενίσχυση στους δήμους Σιθωνίας, Προποντίδας και Κασσανδρείας που επλήγησαν από τη φονική κακοκαιρία.

«Σε ότι αφορά τις ζημιές, ήδη έχει ξεκινήσει η καταγραφή τους των σπιτιών, των επιχειρήσεων και πει του συνόλου των υποδομών από τις υπηρεσίες της περιφέρειας και των δήμων» ανέφερε ο υπουργός Εσωτερικών.

«Έχει κινητοποιηθεί το σύνολο του κρατικού μηχανισμού. Δυστυχώς έχουν χαθεί έξι συμπολίτες μας σε αυτήν την τραγική κατάσταση», επισήμανε ο υπουργός και προσέθεσε ότι τα βασικά προβλήματα που υπάρχουν και καλείται ο μηχανισμός να αντιμετωπίσει είναι η έλλειψη ηλεκτρικού ρεύματος. «Έχει υπάρξει παρέμβαση στον διευθύνοντα σύμβουλο του ΑΔΜΗΗΕ και περιμένουμε τις ενέργειές προκειμένου να γίνει το γρηγορότερο η αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης», τόνισε ο κ. Θεοδωρικάκος

«Έχει ήδη παρέμβει με εντολή πρωθυπουργού και του υπουργού Εθνικής Άμυνας το τμήμα των ενόπλων δυνάμεων, προκειμένου ο στρατός να παρέχει γεννήτριες σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και την ΓΓ Πολιτικής Προστασίας στους τρεις δήμους που έχουν πληγεί», ανέφερε.

Νεότερη και πιο αναλυτική ενημέρωση θα υπάρξει τις επόμενες δυο ώρες από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα.