Skip to main content

Με κλεμμένο ΙΧ άνοιγαν καταστήματα σε Σέρρες και Καβάλα

Οι τέσσερις δράστες, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία, αφαίρεσαν χρήματα και καπνικά προϊόντα με τη λεία τους να ξεπερνά τις 6.000 ευρώ

Εξιχνιάσθηκαν μετά από μεθοδική έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών, σε συνεργασία με αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Παγγαίου και του Αστυνομικού Τμήματος Νέας Ζίχνης, κλοπές και απόπειρες κλοπής, που έγιναν το προηγούμενο διάστημα σε περιοχές των Σερρών και της Καβάλας.

Για την υπόθεση σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 4 ημεδαπών ηλικίας 18, 19, 20 και 22 ετών, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την έρευνα, τα παραπάνω άτομα ενεργώντας μαζί με συνεργό τους, το απόγευμα της 7ης Δεκεμβρίου 2019, διέρρηξαν οικία σε περιοχή των Σερρών και αφαίρεσαν από την αυλή του σπιτιού ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο.

Όπως διαπιστώθηκε, χρησιμοποιώντας το κλεμμένο όχημα, το διάστημα από 7 έως 8 Δεκεμβρίου 2019, διέπραξαν 5 διαρρήξεις και κλοπές από καταστήματα στην ευρύτερη περιοχή των Σερρών, αφαιρώντας χρήματα και καπνικά προϊόντα, συνολικής αξίας 6.885 ευρώ.

Επίσης, το ίδιο διάστημα, διέπραξαν ακόμη 5 διαρρήξεις καταστημάτων σε περιοχές των Σερρών και της Καβάλας, χωρίς να καταφέρουν να αφαιρέσουν οτιδήποτε.

Η έρευνα των αστυνομικών συνεχίζεται, προκειμένου να εξακριβωθεί η τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σερρών.