Skip to main content

Μενεμένη: «Ευαγόρας Παλληκαρίδης» μετονομάσθηκε το 5ο διαπολιτισμικό

Σήμερα το πρωί η τελετή ονοματοδοσίας του δημοτικού. Το σχολείο μετονομάσθηκε «Ευαγόρας Παλληκαρίδης» μετά την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Με πάσα τιμή και επισημότητα πραγματοποιήθηκε το πρωί της Δευτέρας η τελετή ονοματοδοσίας του 5ου Διαπολιτισμικού Δημοτικού Σχολείου Μενεμένης στη συνοικία του Αγίου Νεκταρίου (Δενδροπόταμος) σε «Ευαγόρας Παλληκαρίδης» προς τιμήν του 19χρονου Κύπριου αγωνιστή για την ελευθερία της Κύπρου ο οποίος φυλακίστηκε και απαγχονίστηκε από τους Άγγλους στις 14/03/1957.

Το σχολείο ονομάσθηκε «Ευαγόρας Παλληκαρίδης» μετά την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Η τελετή πραγματοποιήθηκε παρουσία του Σεβασμωτάτου Μητροπολίτη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. κ. Βαρνάβα, του Δημάρχου Αμπελοκήπων – Μενεμένης και Προέδρου Περιφερειακής Ένωσης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Λάζαρου Κυρίζογλου, του Γενικού προξένου Κύπρου Θεσσαλονίκης κ. Σπύρου Μιλτιάδη, του Αντιπεριφερειάρχη κ. Χάρη Αηδονόπουλου, του πρώην Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Έργων κ. Στράτο Σιμόπουλο, του Προέδρου και μελών της Κυπριακής Εστίας Ελλάδος, εκπροσώπου του Στρατοπέδου «Μέγας Αλέξανδρος», Ιερείς του Ι.Ν. Αγίου Νεκταρίου, Δημοτικών Συμβουλών του Δήμου μας, του Διδακτικού προσωπικού, παιδιών και γονέων του σχολείου.

Κεντρικός ομιλητής της τελετής ήταν ο κ. Δώδος Βασίλειος, στρατηγός Ε.Α..