Skip to main content

Μέσω Ιωαννίνων από Θεσσαλονίκη προς Αθήνα και αντιστρόφως!

Ο πρόεδρος του ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης Στέφανος Τσόλης εξέφρασε την αγανάκτησή του γιατί ο δρόμος Αθηνών – Θεσσαλονίκης έκλεισε για τα λεωφορεία.

Μεγάλο πρόβλημα και πολύ μεγαλύτερη αγανάκτηση έχει προκαλέσει ο αποκλεισμός της εθνικής οδού στο ύψος περίπου των Αφιδνών λόγω της χιονόπτωσης. Δεκάδες αυτοκίνητα και λεωφορεία με χιλιάδες επιβάτες είναι αποκλεισμένα λίγο πριν από τη Θήβα στο ρεύμα από Αθήνα προς Θεσσαλονίκη, ενώ ανάλογο σκηνικό επικρατεί και στη Λαμία, στο ρεύμα προς Αθήνα.

Διαβάστε ακόμη: Ταλαιπωρία για επιβάτες του ΚΤΕΛ στην Εθνική λόγω Ζηνοβίας

Η ανακοίνωση της εταιρείας «Νέα Οδός»

«Η Νέα Οδός, ενημερώνει τους οδηγούς, ότι έπειτα από σχετικές αποφάσεις των αστυνομικών διευθύνσεων, λόγω της σφοδρότητας των καιρικών φαινομένων στις περιοχές Μαλακάσας, Υλικής & Μαρτίνου και με στόχο την ασφάλεια των πολιτών, διακόπτεται η κυκλοφορία των οχημάτων στο ρεύμα προς Λαμία στα διόδια των Αφιδνών και στο ρεύμα προς Αθήνα πριν τα Οινόφυτα».

Παράλληλα, η εταιρεία υπογραμμίζει ότι «για το ρεύμα προς Λαμία και την τεχνητή ανάσχεση στις Αφίδνες, οι οδηγοί μπορούν ακολουθώντας τις υποδείξεις της Τροχαίας να αναστρέψουν στο ρεύμα προς Αθήνα» ζητώντας από τους πολίτες να αποφύγουν τις μετακινήσεις έως τη λήξη των φαινομένων.

ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης: Μηνύσεις προς την εταιρεία

Μιλώντας στην Voria.gr ο πρόεδρος του ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης Στέφανος Τσόλης εξέφρασε την αγανάκτησή του για το γεγονός ότι ο δρόμος Αθηνών – Θεσσαλονίκης έχει κλείσει σε ένα σημείο, παρότι η χιονόπτωση είναι ήπια. «Πρόκειται να υποβάλω μηνύσεις σε βάρος της εταιρείας η οποία διαχειρίζεται αυτό το τμήμα του οδικού δικτύου. Δεν είναι δυνατόν να μην είχαν προβλέψει να διαθέσουν εγκαίρως αλατιέρες ώστε να μην αποκλειστεί ο δρόμος παρότι το χιόνι που πέφτει δεν είναι πυκνό».

Σύμφωνα με τον κ. Τσόλη αυτή τη στιγμή τρία λεωφορεία του ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης, στην κατεύθυνση προς Αθήνα είναι εγκλωβισμένα στη Λαμία, ενώ άλλο ένα το οποίο ταξιδεύει προς Θεσσαλονίκη έχει σταματήσει πριν από τη Θήβα. «Βεβαίως, υπάρχουν δεκάδες λεωφορεία από άλλα ΚΤΕΛ, αλλά και τουριστικά. Μιλάμε για χιλιάδες επιβάτες οι οποίοι υφίστανται αναιτιολόγητη ταλαιπωρία» υπογραμμίζει ο κ. Τσόλης.

Όπως εξηγεί, το ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης αποφάσισε τα υπόλοιπα δρομολόγια προς και από Αθήνα να γίνουν μέσω Ιωαννίνων, Ιονίας οδού και Ρίου Αντρρίου. «Φανταστείτε, ότι οι δρόμοι σε δυτική Μακεδονία και Ήπειρο είναι ανοιχτοί και οι κύριοι δεν κατάφεραν να κρατήσουν ανοιχτή την ΠΑΘΕ, σε μια ήπια χιονόπτωση». Σύμφωνα με τον κ. Τσόλη το ταξίδι μέσω Ιωαννίνων διαρκεί περί τις δύο με δυόμισι ώρες περισσότερο «αλλά άλλη λύση δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή».

Σύμφωνα με τον ίδιο, όσοι είναι εγκλωβισμένοι στην Λαμία θα συνεχίσουν για Αθήνα μέσω Τρικάλων και Ιονίας οδού.