Skip to main content

Η οικολογική εταιρεία από τη Θέρμη που στέλνει κουρτίνες στη Γερμανία

Η Delli Textile, με την 28χρονη Έλενα Δελλή στο τιμόνι, σκέφτεται οικολογικά, κάνει εξαγωγές και διακρίθηκε στα Αριστεία Επιχειρηματικότητας του ΕΕΘ

Μετρά πάνω από 20 χρόνια στην παραγωγή κουρτινών και υφασμάτων επιπλώσεων, εδώ και λίγο καιρό όμως συνέδεσε το όνομά της και με μια οικολογική ευαισθησία.

Η Delli Textile από τη Θέρμη Θεσσαλονίκης, έχοντας στο τιμόνι την 28χρονη Έλενα Δελλή -η οποία διαδέχθηκε τους γονείς της στην οικογενειακή επιχείρηση- φιλοδοξεί να εδραιώσει την οικολογία στο επίκεντρο της φιλοσοφίας της. Μάλιστα, έχει κάνει την αρχή με τα έντυπα και τους φακέλους της, που είναι φτιαγμένα από ανακυκλωμένο χαρτί και χαρτί από βιομάζα πατάτας.

Στόχος της δε είναι τα επόμενα χρόνια να αντικαταστήσει τις συσκευασίες των προϊόντων της με οικολογικά υλικά, αφήνοντας το νάιλον και το πλαστικό στο παρελθόν.

Πριν από μερικές ημέρες η Delli Textile διακρίθηκε στα Αριστεία Επιχειρηματικότητας του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, στην κατηγορία περιφερειακής επιχειρηματικότητας, λαμβάνοντας ένα αριστείο που έδωσε φτερά στην ιδιοκτήτριά της, Έλενα Δελλή. «Ήταν μια επιβράβευση για τους κόπους των τελευταίων ετών και ένα ακόμα κίνητρο για να συνεχίσω» λέει στη Voria.gr.

Η Delli Textile, που δραστηριοποιείται στις κουρτίνες, τα υφάσματα επιπλώσεων, τα είδη σκίασης και τα λευκά είδη, διαθέτει σήμερα πάνω από 1.000 κωδικούς και προμηθεύει με τα προϊόντα της τον ξενοδοχειακό κλάδο και τον χώρο της εστίασης σε όλη την Ελλάδα, άλλα μαγαζιά κουρτινών και υφασμάτων επιπλώσεων, αλλά και το δικό της κατάστημα λιανικής στη Θέρμη. Κάνει μάλιστα και εξαγωγές στη Γερμανία, όπου σχεδιάζει να ενισχύσει την παρουσία της, αλλά και στη Ρουμανία, ενώ στα επόμενα πλάνα της είναι η Αγγλία, όπως και άλλες χώρες της Ευρώπης, χωρίς να αποκλείεται η εξόρμηση και εκτός της γηραιάς ηπείρου. Η Έλενα Δελλή σχεδιάζει επίσης το άνοιγμα ενός ακόμα καταστήματος λιανικής, αυτή τη φορά στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. 

Δύο γενιές Delli Textile



Η Delli Textile δημιουργήθηκε το 1994 από τον Λάζαρο Δελλή και τη σύζυγό του Μαρία Ντεβρεντλή. Οι δυο τους εργάζονταν σε ένα κατάστημα κουρτινών και κάποια στιγμή αποφάσισαν να κάνουν το δικό τους επιχειρηματικό βήμα, αξιοποιώντας τη γνώση που είχαν αποκτήσει στο αντικείμενο. Ξεκίνησαν με ένα πολύ μικρό χώρο χονδρικής στη Θέρμη, όπου τα επόμενα χρόνια αναπτύχθηκε μια πλήρως παραγωγική βιοτεχνία με κουρτίνες και υφάσματα επιπλώσεων. Μάλιστα, τα πρώτα χρόνια που η παραγωγή ήταν κάτω από το κατάστημα της λιανικής  -το οποίο είχε εν τω μεταξύ φτιάξει το ζευγάρι- οι πελάτες είχαν τη δυνατότητα να βλέπουν την παραγωγική διαδικασία ζωντανά, πιστοποιώντας με τα μάτια τους την ποιότητα που αγόραζαν.

Η Έλενα Δελλή μεγάλωσε κυριολεκτικά μέσα στα υφάσματα. Ως παιδί την ενθουσίαζαν οι υφές και τα χρώματα, συνδύαζε τα δείγματα, ενώ έδειχνε από νωρίς μεγάλη αγάπη για τη διακόσμηση. Όσο σπούδαζε Οργάνωση και Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας άρχισε να αντιλαμβάνεται ότι τα επαγγελματικά της βήματα θα γίνονταν στην οικογενειακή επιχείρηση. Έτσι, σε ηλικία 20 χρονών, το 2011, ανέλαβε την Delli Textile, φέρνοντας μια νέα πνοή, με νέες ιδέες, όπως ήταν το e-shop, που δημιουργήθηκε το 2015, η ανάπτυξη των social media και η στροφή στην οικολογία, καθώς η ίδια δηλώνει ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη στα θέματα του περιβάλλοντος.