Skip to main content

Στην επόμενη φάση η σύνδεση του μετρό Θεσσαλονίκης με το Ωραιόκαστρο

Δεν μπορώ να δεσμευτώ για κάτι ακόμα αφού δεν έχει ξεκινήσει η κυκλική γραμμή της δυτικής Θεσσαλονίκης, τόνισε ο Μυλόπουλος.

Το 2019 ξεκινούν τα δοκιμαστικά δρομολόγια του μετρό στη Θεσσαλονίκη και τον Νοέμβριο του 2020 παραδίδεται στους Θεσσαλονικείς το 75% του έργου, υπογράμμισε στον «ΠΟΛΙΤΗΣnews» ο πρόεδρος της «Αττικό Μετρό ΑΕ», Γιάννης Μυλόπουλος. Παράλληλα, αναφέρθηκε και στα σχέδια της εταιρίας που αφορούν στην επέκταση προς το Ωραιόκαστρο.

«Έχουμε πρόβλεψη, στην επέκταση που γίνεται τώρα, που ξεκινάμε τις πρόδρομες εργασίες (μέσα στο φθινόπωρο γίνεται δημοπράτηση) σύνδεσης της γραμμής της δυτικής Θεσσαλονίκης με το Ωραιόκαστρο. Το χρονοδιάγραμμα που υπάρχει αναφέρεται στην παρούσα φάση των επεκτάσεων, αυτή την κυκλική γραμμή η οποία ανακοινώθηκε. Σε αυτή τη γραμμή υπάρχει πρόβλεψη επέκτασης, ενώ στην αμέσως επόμενη φάση θα υπάρξει σύνδεση με το Ωραιόκαστρο» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μυλόπουλος και συνέχισε: «Δεν μπορώ να δεσμευτώ για κάτι ακόμα αφού δεν έχει ξεκινήσει η κυκλική γραμμή της δυτικής Θεσσαλονίκης. Αυτό όμως που μπορώ να πω είναι ότι στην αρχή του 2019 στη δυτική Θεσσαλονίκη θα μπει μπουλντόζα. Δημοπρατείται το έργο τώρα και μόλις τελειώσει η δημοπράτηση θα ξεκινήσουμε αρχαιολογικές εργασίες».

«Άρα δρομολογείται η επέκταση και προς αεροδρόμιο και προς το Παπαγεωργίου που θα γίνουν στην επόμενη φάση» σημείωσε ο πρόεδρος της «Αττικό Μετρό ΑΕ».