Skip to main content

Κεντρική Μακεδονία: Πού θα σημειωθούν 38άρια έως και την Κυριακή

Πού θα κυμανθεί η θερμοκρασία στη Θεσσαλονίκη και τους άλλους νομούς της Κεντρικής Μακεδονίας από σήμερα έως και τη Δευτέρα

Παρότι ο Αύγουστος και εν γένει το καλοκαίρι φτάνουν σιγά-σιγά στο τέλος τους, οι υψηλές θερμοκρασίες θα παραμείνουν στη χώρα μας μέχρι και τη Δευτέρα, ενώ σε τροχιά... μίνι καύσωνα μπαίνει από σήμερα και για το επόμενο τριήμερο η Κεντρική Μακεδονία.

Κατά τόπους η θερμοκρασία στην περιοχή θα φτάσει σήμερα έως και τους 38 βαθμούς Κελσίου. Τις υψηλότερες τιμές αναμένεται να εμφανίσουν τα πεδινά του Κιλκίς και της Θεσσαλονίκης, ενώ στην πόλη ο υδράργυρος αναμένεται να αγγίζει τους 34-35 βαθμούς το μεσημέρι.

Υψηλές θερμοκρασίες θα επικρατήσουν και στον νομό Κατερίνης, με 35 βαθμούς μέσα στην ομώνυμη πόλη, ενώ στη Χαλκιδική η θαλάσσια αύρα θα κρατήσει τις τιμές σχετικά χαμηλά, έως τους 32 βαθμούς Κελσίου, καθιστώντας ιδανικές τις συνθήκες για βουτιές στις όμορφες παραλίες της.

Αύριο Σάββατο ο υδράργυρος θα... τσιμπήσει λίγο ακόμη προς τα πάνω: τοπικά στον νομό Θεσσαλονίκης η θερμοκρασία θα φτάσει τους 38, κατά τόπους ίσως και τους 39 βαθμούς, ενώ στην πόλη αναμένεται να κυμανθεί από 23 έως 35. Στη Χαλκιδική η θερμοκρασία θα φτάσει έως 35 βαθμούς Κελσίου, ενώ σε Ημαθία, Πέλλα, Κιλκίς και Σέρρες θα αγγίξει τους 38.

Παρόμοιο αναμένεται το σκηνικό και την Κυριακή. Στην πόλη της Θεσσαλονίκης η θερμοκρασία αναμένεται να κυμανθεί από 25 έως και 35 βαθμούς Κελσίου, ενώ στον υπόλοιπο νομό ο υδράργυρος θα φτάσει κατά τόπους έως και τους 37. Στην υπόλοιπη Κεντρική Μακεδονία ο υδράργυρος δεν θα ξεπεράσει τους 37 βαθμούς, με πιο... ευπαθείς περιοχές τις Σέρρες, τα εσωτερικά τμήματα του νομού Χαλκιδικής και την Πέλλα.

Τη Δευτέρα οι θερμοκρασιακές τιμές στην Κεντρική Μακεδονία θα σημειώσουν ελαφρά πτώση, παραμένοντας ωστόσο σε υψηλά επίπεδα, σε σχέση με το προηγούμενο διάστημα. Στην πόλη της Θεσσαλονίκης ο υδράργυρος δεν θα ξεπεράσει τους 33 βαθμούς Κελσίου, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές της περιφέρειας θα φτάσει έως και τους 37 βαθμούς.

Ο υδράργυρος θα αρχίσει να υποχωρεί σταδιακά από το απόγευμα της Δευτέρας, για να επιστρέψει σε κανονικά για την εποχή επίπεδα την Τρίτη.