Skip to main content

Νάουσα: Ενδιαφέρον για τον οινικό τουρισμό από Γάλλους και Βέλγους

Θετικά τα μηνύματα με την επίσκεψη Γάλλων και Βέλγων εκπροσώπων τουριστικών γραφείων στη Νάουσα όπου ενημερώθηκαν γθα τα συγκριτικά πλεονεκτήματα.

Επίσκεψη στον δήμο Νάουσας πραγματοποίησε 12μελης ομάδα Γάλλων εκπροσώπων τουριστικών γραφείων από τα μεγαλύτερα της γαλλικής αγοράς, με πρωτοβουλία του «Δικτύου Πόλεων του Μεγαλέξανδρου» σε συνεργασία με τον δήμο Νάουσας, που πρόσφατα εντάχθηκε στο Δίκτυο.

Ειδικότερα, οι Γάλλοι τουριστικοί πράκτορες  περιηγήθηκαν στην παραποτάμια διαδρομή και στον αστικό ιστό της πόλης, επισκέφθηκαν  την Σχολή του Αριστοτέλη,  είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν οινοποιεία της περιοχής μας, όπου γεύτηκαν την περίφημη οινική ποικιλία Ξινόμαυρο, ενώ γνώρισαν και  την τοπική γαστρονομία σε γεύμα που τους παρασχέθηκε από την αντιδημαρχία Πολιτισμού και Τουρισμού.

Στο μεταξύ πρόσφατα ο δήμαρχος Νάουσας Νικόλας Καρανικόλας, παρουσία της αντιδημάρχου Πολιτισμού και Τουρισμού, Δώρας Μπαλτατζίδου, υποδέχτηκαν στο δημαρχείο,  Βέλγους δημοσιογράφους που πραγματοποίησαν διήμερη επίσκεψη στην Νάουσα και ξεναγήθηκαν τόσο στην πόλη και σε αρχαιολογικούς χώρους, ενώ επισκέφθηκαν και  οινοποιεία και παραδοσιακά ρακοκάζανα της περιοχής, καθώς και τον παραδοσιακό οικισμό του Αρκοχωρίου.

Ο δήμαρχος σε συνέντευξη που παραχώρησε στους εκπροσώπους του βελγικού ηλεκτρονικού ταξιδιωτικού περιοδικού, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων, στα συγκριτικά πλεονεκτήματα του Δήμου Νάουσας και στην ενίσχυση των δράσεων σε ό,τι αφορά στην τουριστική και πολιτιστική ανάδειξη της περιοχής μας.