Skip to main content

Νέα εστία πυρκαγιάς σε Μέγαρα-Μάχη πυροσβεστών στο Λουτράκι

Ήδη στο σημείο βρίσκονται και επιχειρούν 39 πυροσβέστες με 11 οχήματα, το Μηχανοκίνητο Ειδικό Τμήμα Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων και 2 ομάδες πεζοπόρων.

Νέες εστίες πυρκαγιάς στην Αττική καλούνται να αντιμετωπίσουν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής, καθώς παραμένει σε εξέλιξη η σοβαρότερη από τις σημερινές πυρκαγιές στο Λουτράκι.

Πριν από λίγο το κέντρο της Πυροσβεστικής ενημερώθηκε για μια ακόμα πυρκαγιά στην Δυτική Αττικής και ειδικότερα στα Μέγαρα, στην περιοχή Χάνι Δερβενίου, όπου σπεύδουν δυνάμεις προκειμένου να την αντιμετωπίσουν γρήγορα, καθώς αυτή την ώρα έχουν πέσει οι άνεμοι, γεγονός που διευκολύνει τις προσπάθειες των πυροσβεστών.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι η φωτιά είναι σε ρεματιά με δάσος και δεν απειλεί κατοικημένη περιοχή μέχρι στιγμής.

Ήδη στο σημείο βρίσκονται και επιχειρούν 39 πυροσβέστες με 11 οχήματα, το Μηχανοκίνητο Ειδικό Τμήμα Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων και δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, προσπαθώντας να ελέγξουν την πυρκαγιά πριν πάρει διαστάσεις.

Μικρότερες πυρκαγιές εκδηλώθηκαν δίπλα στην εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας στον Άγιο Στέφανο προς Αφίδνες, στα Νεόκτιστα Ασπροπύργου και στον Μαραθώνα, οι οποίες όμως, σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία δεν εμπνέουν ανησυχία.

Η πυρκαγιά στο Λουτράκι παραμένει σε εξέλιξη, αλλά από το απόγευμα παρουσιάζει βελτιωμένη εικόνα, καθώς κόπασαν οι άνεμοι και έτσι έγινε δυνατό να γίνουν ρίψεις νερού από τα εναέρια μέσα.

Ωστόσο τα εναέρια μέσα αποχώρησαν λόγω νύχτας και το βάρος πέφτει στις επίγειες δυνάμεις, που έχουν ενισχυθεί και αντιμετωπίζουν αρκετές διάσπαρτες εστίες με στόχο να τις θέσουν υπό έλεγχο πριν από τις πρωινές ώρες, που προβλέπεται πάλι αύξηση της έντασης των ανέμων.

Στο μέτωπο της πυρκαγιάς επιχειρούν συνολικά 108 πυροσβέστες, 23 οχήματα και 8 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων. Συνδρομή παρέχουν ένα μηχάνημα έργου του Ελληνικού Στρατού και τέσσερις υδροφόρες της Περιφέρειας και του δήμου.

Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις Κεχριές Κορινθίας έχει σβηστεί, ενώ υπό έλεγχο είναι και η πυρκαγιά κοντά στις Πίσσες Λουτρακίου.

Οι πολλές φωτιές στην ίδια περιοχή προβληματίζουν έντονα τις ανακριτικές αρχές γι' αυτό έχει ξεκινήσει ήδη προανάκριση για τα αίτια, από την Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού του Π.Σ.

Σημειώνεται ότι το 24ωρο από χτες στις 19:00 έως τις 19:00 σήμερα, Σάββατο, εκδηλώθηκαν συνολικά σε όλη την Ελλάδα, 68 δασικές πυρκαγιές, οι περισσότερες από τις οποίες αντιμετωπίστηκαν άμεσα στο αρχικό τους στάδιο, ενώ διατέθηκαν συνολικά 846 πυροσβέστες, 287 οχήματα, 28 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, το Μηχανοκίνητο Ειδικό Τμήμα Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων (ΜΕΤΠΕ) και περιοδικά τα εναέρια μέσα δασοπυρόσβεσης. Συνδρομή παρείχαν 17 υδροφόρες και έξι μηχανήματα έργου των Περιφερειών και των ΟΤΑ, καθώς και εθελοντές πυροσβέστες με εθελοντικά πυροσβεστικά οχήματα.