Skip to main content

Νέες μελέτες για σχολεία στον δήμο Κορδελιού Ευόσμου

Ο δήμαρχος Κλεάνθης Μανδαλιανός ζήτησε την ανέγερση του 4ου γυμνασίου και του 7ου λυκείου, την ίδρυση του 26ου δημοτικού.

Για την κάλυψη των αναγκών του δήμου Κορδελιού Ευόσμου, ο οποίος αριθμεί 18.500 μαθητές, για νέα σχολικά κτήρια, συζήτησαν η διοίκηση των Κτηριακών Υποδομών και ο δήμος Κορδελιού Ευόσμου.

Όπως ανέφερε ο δήμαρχος Κλεάνθης Μανδαλιανός στο ραδιόιφωνο του Alpha, πέραν της προγραμματισμένης ανέγερσης του 25ου δημοτικού σχολείου, για το οποίο απομένουν ορισμένες υπογραφές σε μελέτες και την ανέγερση του 24ου δημοτικού, η οποία αναμένεται να ξεκινήσει στο τέλος του Νοεμβρίου, τέθηκαν επί τάπητος τα αιτήματα για νέα σχολικά κτήρια.

Συγκεκριμένα ο δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου ζήτησε την ανέγερση του 4ου γυμνασίου και του 7ου λυκείου, την ίδρυση του 26ου δημοτικού και την εύρεση λύσης για το 1ο γυμνάσιο και το ΕΠΑΛ Κορδελιού τα οποία συστεγάζονται έχοντας προβλήματα χώρου και συντονισμού.

Ο διευθύνων σύμβουλος των Κτηριακών Υποδομών τόνισε πως «αν μου βρείτε οικόπεδα τα οποία είναι καθαρά και χαρακτηρισμένα και δεν έχουν εκκρεμότητες, υπάρχουν κονδύλια να βοηθήσουμε. Οπότε εμείς  θα πρέπει να ανασκουμπωθούμε, να κάνουμε μελέτες», για να προχωρήσει η ανέγερση νέων σχολείων, γνωστοποίησε ο δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου.

Ειδικά άνωθεν του περιφερειακού, «υπάρχουν οικόπεδα. Κολλάμε στη γραφειοκρατία την οποία πρέπει να ξεπεράσουμε», πρόσθεσε και εξήγησε ότι το πρόβλημα είναι η έλλειψη προσωπικού στις τεχνικές υπηρεσίες για τη διενέργεια των απαραίτητων μελετών. «Πολλοί απ' την τεχνική υπηρεσία έχουν επανδρώσει τις πολεοδομίες. Επιδίωξή μας είναι να μπορέσουμε να πάρουμε τους υπαλλήλους μας πίσω», περιγράφει ο ίδιος. Ως δήμος Κορδελιού Ευόσμου, «θα κάνουμε πρόσληψη καινούργιου προσωπικού. Έχει δρομολογηθεί να πάρουμε πίσω κάποιους εργαζόμενους. Εάν πια η τελική κατάσταση είναι να μην μπορούμε να ανταποκριθούμε, τότε θα σκεφτούμε το ενδεχόμενο ανάθεσης σε ιδιώτες. Το θεωρώ λύση ανάγκης», ξεκαθαρίζει ο κ. Μανδαλιανός.

Επίσης, χαρακτήρισε «πληγή» και «ντροπή» για τον δήμο το κατάστημα στο οποίο στεγάζεται το ΕΕΕΕΚ Κορδελιού, επισημαίνοντας πως «υπάρχει μεγάλη ανάγκη για να μεταστεγαστεί σε ένα σωστό κτήριο. Έχουμε κάτι υπ' όψιν άνωθεν του περιφερειακού».