Skip to main content

Nova Packaging: Επένδυση 28 εκατ. στη ΒΙΠΕ Σίνδου από ξένο όμιλο

Διεθνής όμιλος επένδυσε 28 εκατ.ευρώ για την ίδρυση της μονάδας παραγωγής χαρτοκιβωτίων Nova Packaging, η οποία ξεκίνησε παραγωγή τον Ιανουάριο.

Σε επένδυση ύψους 28 εκατ.ευρώ για την δημιουργία της μονάδας παραγωγής χαρτοκιβωτίων Nova Packaging στη Βιομηχανική Περιοχή της Σίνδου προχώρησε διεθνής όμιλος που εδρεύει στην Ολλανδία. Μάλιστα, στον στρατηγικό σχεδιασμό του ομίλου φέρεται να είναι η περαιτέρω ενίσχυση της παρουσίας του στην Ελλάδα στον τομέα των χαρτοκιβωτιών αλλά και η επέκταση του με παραγωγικές επενδύσεις σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Στη ΒΙΠΕ της Σίνδου η νεοανεγερθείσα, υπερσύγχρονη μονάδα της Nova Packaging εντυπωσιάζει καλύπτοντας επιφάνεια 27.000 τμ σε ιδιόκτητο οικόπεδο 32 στρεμμάτων. Η ανέγερση του εργοστασίου ξεκίνησε τον Νοέμβριο του 2015, ολοκληρώθηκε τον Οκτώβριο του 2016  και ακολούθησε η τοποθέτηση του μηχανολογικού εξοπλισμού. Η Nova Packaging ξεκίνησε την παραγωγική της λειτουργία μόλις στα μέσα του περασμένου Ιανουαρίου και, όπως τονίζει στη Voria.gr ο διευθυντής εργοστασίου Χρήστος Κακαβέλης, ήδη έχουν πραγματοποιηθεί οι πρώτες εξαγωγές της εταιρείας σε Βουλγαρία και πΓΔΜ. Εξάλλου, με παραγωγική δυναμικότητα της τάξεως των 85.000 τόνων ετησίως η εταιρεία στοχεύει τόσο στην εσωτερική αγορά όσο και στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων.

Στη μονάδα της Nova Packaging απασχολούνται στην παρούσα φάση 65 άτομα προσωπικό, ενώ στις επόμενες δύο-τρεις εβδομάδες θα πραγματοποιηθούν άλλες δέκα προσλήψεις και η πρόβλεψη είναι σε τρεις μήνες οι εργαζόμενοι να ξεπεράσουν τους 100. Οι προσλήψεις θα αφορούν κατά κύριο λόγο εργατοτεχνικό προσωπικό, καθώς σήμερα η μονάδα λειτουργεί με μία βάρδια και απώτερος στόχος είναι όταν μπει σε πλήρη παραγωγική λειτουργία να έχει τρεις-τέσσερις βάρδιες.

Σύμφωνα με τον κ.Κακαβέλη, η Nova Packaging εισέρχεται στην εγχώρια αγορά συσκευασίας με πλεονέκτημα το know-how του ομίλου, την υψηλή ποιότητα των προϊόντων σε ανταγωνιστικές τιμές και την αναβαθμισμένη παροχή υπηρεσιών στους πελάτες.  Παρά το γεγονός ότι η ελληνική αγορά είναι εξαιρετικά ανταγωνιστική, καθώς δραστηριοποιούνται μεγάλες πολυεθνικές εταιρείες αλλά και ισχυροί Έλληνες παίκτες, οι επενδυτές  της Nova Packaging θεωρούν ότι υπάρχουν σημαντικές ευκαιρίες ιδιαίτερα στη Βόρεια Ελλάδα, όπου δραστηριοποιούνται αξιόλογες εταιρείες τροφίμων με σημαντική εξαγωγική δραστηριότητα.