Skip to main content

Ο Καρέλι «ήταν καλά» μέχρι τη Νιγρίτα, λένε αστυνομικοί

Συνεχίζεται η δίκη για το θάνατο του Αλβανού βαρυποινίτη στις φυλακές Νιγρίτας Σερρών. Τι υποστήριξε ο διοικητής μεταγωγών.

Ύστερα από εξάμηνη διακοπή, λόγω της αποχής των δικηγόρων, συνεχίζεται η δίκη των 14 κατηγορουμένων για το θάνατο του Αλβανού βαρυποινίτη Ιλία Καρέλι, μέσα στις φυλακές Νιγρίτας Σερρών.

Δικάζονται 13 σωφρονιστικοί υπάλληλοι για το αδίκημα της "διακεκριμένης περίπτωσης βασανιστηρίων εκ των οποίων επήλθε ο θάνατος ατόμου, κατά συναυτουργία" και ο διευθυντής των φυλακών για "υπόθαλψη εγκληματία κατά συρροή".

Κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης, στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης, κατέθεσαν αστυνομικοί που ήρθαν σε επαφή με τον κρατούμενο κατά την μεταγωγή του από την Ιτέα  Φωκίδας στην Νιγρίτα Σερρών.

Ο διοικητής μεταγωγών ανέφερε ότι ο Καρέλι έφερε μώλωπες στο μάτι και στον ώμο άλλα περπατούσε κανονικά. "Πριν τη μεταγωγή τον ρώτησα αν είναι καλά και μου είπε ότι δεν θέλει τίποτα" κατέθεσε ο μάρτυρας αστυνομικός. Περιέγραψε τη σκηνή της άφιξης στις φυλακές Νιγρίτας: "Στο προαύλιο τον παρέλαβαν οι σωφρονιστικοί που φώναζαν και έλεγαν "καλώς τον...". Την ώρα που περπατούσε τον χτυπούσαν αλλά όχι βίαια. Με παρέμβαση του διευθυντή σταμάτησαν".

Ο δεύτερος μάρτυρας είναι ο αστυνομικός - επόπτης ο οποίος ήταν παρών στο ΑΤ Ιτέας το βράδυ που κρατήθηκε ο Καρέλι. Κατόπιν διαταγής, μετέβη στο τμήμα για λόγους ασφαλείας του Αλβανού βαρυποινίτη αλλά και των συναδέλφων του. "Έφερε τραύματα αλλά όχι στην έκταση που φαινόταν στις φωτογραφίες, στη συνέχεια. Δεν τον ακούμπησε κανένας όσο ήμουν εκεί. Τον ρώτησα αν είναι καλά κι αν χρειάζεται γιατρό ενώ ο ίδιος δεν το ζήτησε ".

Η δίκη συνεχίζεται αύριο με την εξέταση των υπόλοιπων μαρτύρων.