Skip to main content

Ο «Προμηθέας Δεσμώτης» στο Αμφιθέατρο Νέων Μουδανιών τη Δευτέρα

Στη θεατρική παράσταση, η ιστορία εξελίσσεται με συνεχείς ανατροπές, όπου το πραγματικό με το υπερβατικό εναλλάσσονται διαρκώς.

Το Φεστιβάλ Θάλασσας, υποδέχεται την συγκλονιστική θεατρική παράσταση «Προμηθέας Δεσμώτης» του Αισχύλου, με την υπογραφή του Καλλιτεχνικού Διευθυντή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας, Σταύρου Τσακίρη στη σκηνοθεσία και τη βραβευμένη Kathryn Hunter (Κάθριν Χάντερ) στον πρωταγωνιστικό ρόλο, τη Δευτέρα 19 Αυγούστου, στο Αμφιθέατρο Νέων Μουδανιών.

Σύμφωνα με τον σκηνοθέτη, ο Προμηθέας Δεσμώτης είναι:
«Ίσως η αρχαιότερη τραγωδία.
Ίσως το πιο φωτισμένο κείμενο όλων των εποχών.
Ίσως το πιο κρυπτικό κείμενο του κόσμου.
Ίσως το πιο βλάσφημο που γράφτηκε ποτέ.
Ίσως το πιο ευσπλαχνικό κείμενο γι’ αυτό το ον που σπαράζει ανάμεσα στο πολύ φως του σύμπαντος και το βαθύ σκοτάδι που προσπαθούν να του επιβάλουν στο μυαλό.
Μέγας τυραννισμένος ο Άνθρωπος και νυν και αεί.
Αναρωτιέσαι αν η ζωή που βιώνουμε είναι μια τιμωρία που ακολούθησε το προπατορικό αμάρτημα ή μια επιλογή του ανθρώπου να ορίσει ο ίδιος τη γήινη μοίρα του.
Η φωτιά που έκλεψε ο Προμηθέας είναι το φως που συνεχίζει να καίει».

Στην παράσταση, η ιστορία εξελίσσεται με συνεχείς ανατροπές, όπου το πραγματικό με το υπερβατικό εναλλάσσονται διαρκώς. Οι μορφές των ονείρων μιλούν, άνθρωποι πουλιά τιμωρούν και ο Ουρανός με τ’ άστρα «κατεβαίνει» στη γη. Οι εποχές αλλάζουν και μόνο ο αλυσοδεμένος άνθρωπος περιμένει τη σωτηρία του από κάθε σκλαβιά!