Skip to main content

Όχημα παντός καιρού απέκτησε ο δήμος Νεάπολης Συκεών

Η παραλαβή του οχήματος θα γίνει την ερχόμενη Δευτέρα, 22 Απριλίου 2019, σε ειδική εκδήλωση που θα γίνει στην πλατεία της Θέρμης.

Με ένα όχημα «παντός καιρού» ενισχύεται η Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας του δήμου Νεάπολης-Συκεών, το οποίο αποκτάται στο πλαίσιο της συμμετοχής του δήμου σε ειδικό ευρωπαϊκό διαδημοτικό πρόγραμμα.

Πρόκειται για το πρόγραμμα «eOUTLAND» που υποστηρίζεται από το «INTERREG V-A Greece Bulgaria» 2014-2020, και στο οποίο συμμετέχουν επίσης οι δήμοι Θεσσαλονίκης, Θέρμης, Πυλαίας-Χορτιάτη και Κομοτηνής. Αυτό υλοποιείται από το Δίκτυο για την Υποστήριξη της Λειτουργίας και την εκπαίδευση των Εθελοντικών Ομάδων Πολιτικής Προστασίας σε θέματα φυσικών καταστροφών (ΔΥΟΠΠ). Ως εταίροι στο «eOUTLAND» συμμετέχουν το ΔΥΟΠΠ, το Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης/Ινστιτούτο Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών, ο Περιφερειακός Σύνδεσμος Δήμων «Maritza», το Ινστιτούτο Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών/Βουλγάρικη Ακαδημία Επιστημών και ο δήμος Zlatograd της Βουλγαρίας.

Να σημειωθεί στον δήμο Νεάπολης-Συκεών δραστηριοποιείται η Εθελοντική Διασωστική Ομάδα Αντιμετώπισης Καταστροφών (ΕΔΟΜΑΚ), στη διάθεση της οποίας ο δήμος Νεάπολης-Συκεών έχει θέσει μια σειρά ειδικών οχημάτων. Το όχημα που θα ενισχύσει τον υπάρχοντα μηχανολογικό εξοπλισμό είναι ένα Νissan Navara 4Χ4.

Η παραλαβή του οχήματος θα γίνει την ερχόμενη Δευτέρα, 22 Απριλίου 2019, σε ειδική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στην κεντρική πλατεία της Θέρμης στις 11 π.μ..