Skip to main content

Οδηγώντας στα τυφλά στον δρόμο Θεσσαλονίκης - Έδεσσας

Η οδήγηση στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Έδεσσας και κυρίως στο κομμάτι της ως τη Χαλκηδόνα, έχει εξελιχθεί σε επικίνδυνο σπορ.

Γράφει ο Σαλονικιός

 

Εδώ και πολύ καιρό η οδήγηση στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Έδεσσας και κυρίως στο κομμάτι της ως τη Χαλκηδόνα, έχει εξελιχθεί σε επικίνδυνο σπορ. Μοιάζει με νυχτερινό εφιάλτη. Ο φωτισμός, αν και οι στύλοι υπάρχουν, δεν λειτουργεί σχεδόν πουθενά, παρά μόνον σε κάποιους ελάχιστους κόμβους. Παράλληλα, η διαγράμμιση έχει να συντηρηθεί, ένας Θεός ξέρει από πότε, με αποτέλεσμα να μην φαίνονται τα όρια του δρόμου.

Ο δρόμος είναι πολυσύχναστος καθώς εξυπηρετεί χιλιάδες άτομα τα οποία ταξιδεύουν είτε προς τους δήμους της δυτικής πλευράς του νομού (Άγιο Αθανάσιο, Νέα Αγχίαλο, Γέφυρα, Χαλκηδόνα, Κουφάλια κ.λπ.) είτε προς τον νομό Πέλλας. Παράλληλα, καθίσταται ακόμη πιο επικίνδυνος καθώς προτιμάται από πολλά βαριά οχήματα επειδή δεν διαθέτει διόδια.

Την ευθύνη συντήρησης του δρόμου την έχει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας η οποία καθημερινά προβαίνει σε σημαντικές παρεμβάσεις στο οδικό δίκτυο, αλλά αυτόν τον τόσο πολυσύχναστο και συνάμμα τόσο επικίνδυνο δρόμο τον έχει λησμονήσει. Ας ελπίσουμε ότι οσονούπω θα έρθει και η σειρά του...