Skip to main content

Σχέδιο για δημιουργία Open Mall στον Εύοσμο - Οι βασικές παρεμβάσεις

Διαβούλευση με τους καταστηματάρχες για τη δημιουργία Open Mall. Ποιος δρόμος έχει επιλεχθεί, τι δηλώνει ο δήμαρχος Κορδελιού - Ευόσμου.

Να μετατρέψει σε μια ελκυστική αγορά την οδό Μεγάλου Αλεξάνδρου, έναν εκ των κεντρικότερων και εμπορικών δρόμων του Ευόσμου, στοχεύει ο δήμος Κορδελιού - Ευόσμου, σε συνεργασία με τον Εμπορικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης, μέσω της ένταξης του δήμου στο πρόγραμμα Open Mall.

«Μέσω του προγράμματος, θα γίνουν έργα ανάπλασης στον βασικό αυτό δρόμο έτσι ώστε να αποκτήσει έναν κοινό και διακριτό χαρακτήρα και να αναβαθμιστεί», αναφέρει μιλώντας στη Voria.gr δήμαρχος, Πέτρος Σούλας.

Όπως αναφέρει ο κ. Σούλας, η ένταξη του δήμου στο πρόγραμμα αυτό μεταφράζεται σε αναπλάσεις των πεζοδρομίων, στην κατασκευή ομοιόμορφου δικτύου φωτισμού και στην αναμόρφωση των προσόψεων των καταστημάτων. Ο δήμος έπρεπε να διαλέξει έναν δρόμο, και όπως επισημαίνει ο ίδιος, επιλέχθηκε η Μ. Αλεξάνδρου, καθώς είναι σε χειρότερη κατάσταση από τον έτερο εμπορικό δρόμο του δήμου, την οδό Ανδρέα Παπανδρέου στο Κορδελιό. 

Απαραίτητη προϋπόθεση για την κατάθεση πρότασης από μέρους του δήμου είναι να συμφωνεί το 80% των καταστηματαρχών με τα μέτρα αυτά. Για αυτόν τον λόγο, ο δήμος και ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης κάλεσαν χθες το βράδυ τους καταστηματάρχες και τους παρουσίασαν τις δυνατότητες του προγράμματος αυτού. Σύμφωνα με τον δήμαρχο, η ανταπόκριση ήταν ιδιαίτερα θετική, γεγονός που δείχνει πως μάλλον θα συγκεντρωθεί ο απαραίτητος αριθμός υπογραφών. 

Ο κ. Σούλας αναφέρει χαρακτηριστικά πως αν συμφωνήσει η πλειοψηφία των καταστηματαρχών στην πρόταση αυτή του δήμου και του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, τότε μέχρι το τέλους του μήνα θα έχει κατατεθεί η πρόταση.

«Οι καταστηματάρχες πρέπει να καταλάβουν πως ο αντίπαλος είναι τα μεγάλα καταστήματα και όχι το γειτονικό μαγαζί», σημειώνει ο κ. Σούλας προσθέτοντας ότι η έλευση του μετρό, όταν θα γίνει πραγματικότητα η επέκταση προς δυτικά, μπορεί μεν να δίνει τη δυνατότητα στους κατοίκους της περιοχής για ευκολότερη μετακίνηση σε άλλες αγορές αλλά από την άλλη μπορεί να φέρει κόσμο από άλλες γειτονιές στον Εύοσμο, ακριβώς γιατί η αγορά θα έχει αναβαθμιστεί και θα έχει γίνει ελκυστική.