Skip to main content

Ωραιόκαστρο: Δωρεάν WiFi σε δημόσιους χώρους και δημοτικά κτήρια

Ο δήμος Ωραιοκάστρου εξασφάλισε ευρωπαϊκή χρηματοδότηση ύψους 15.000 ευρώ, στο πλαίσιο της πρωτοβουλία WiFi4EU, για wifi σε δημόσιους χώρους.

Ευρωπαϊκή χρηματοδότηση, ύψους 15.000 ευρώ, εξασφάλισε ο δήμος Ωραιοκάστρου για τη δημιουργία σημείων δωρεάν πρόσβασης WiFi σε δημόσιους χώρους και δημοτικά κτήρια όπου συναθροίζεται μεγάλος αριθμός πολιτών.

Ειδικότερα, το Ωραιόκαστρο είναι ένας από τους 74 δήμους ανά την Ελλάδα και από τους 1.780 σε ευρωπαϊκό επίπεδο που θα λάβουν κουπόνια αξίας 15.000 ευρώ για την ανάπτυξη δικτύων WiFi, στο πλαίσιο του προγράμματος «WiFi4EU» της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

«Ο δήμος Ωραιοκάστρου επέδειξε αυξημένη ετοιμότητα, υποβάλλοντας πρόταση χρηματοδότησης την πρώτη ημέρα κατά την οποία άνοιξε η σχετική πρόσκληση υποβολής αιτήσεων, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας ‘WiFi4EU’, στις 19 Σεπτεμβρίου», ανέφερε σχετικά ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου Παντελής Τσακίρης, τονίζοντας ότι «είμαστε σταθερά προσανατολισμένοι στον στόχο να εντάξουμε δυναμικά τον δήμο Ωραιοκάστρου στη νέα ψηφιακή εποχή».

Η πρωτοβουλία «WiFi4EU» αποσκοπεί στην παροχή υψηλής ποιότητας πρόσβασης στο διαδίκτυο για τους πολίτες και τους επισκέπτες όλων των χωρών της Ε.Ε. μέσω σημείων δωρεάν ασύρματης διαδικτυακής πρόσβασης (WiFi) σε δημόσιους χώρους, όπως πάρκα, πλατείες, δημοτικά κτίρια, βιβλιοθήκες ή κέντρα υγείας.

Μέσα στο επόμενο διάστημα το τμήμα Προγραμματισμού, Οργάνωσης και Πληροφορικής του δήμου Ωραιοκάστρου πρόκειται να καθορίσει επακριβώς ποια είναι τα δημοτικά κτήρια όπου υπάρχει η δυνατότητα εγκατάστασης σημείων δωρεάν πρόσβασης WiFi.