Skip to main content

Ωραιόκαστρο: Εκλέγεται σήμερα νέος δήμαρχος μετά την παραίτηση Γαβότση

Ενδιαφέρον για τη θέση του δημάρχου, ο οποίος θα ασκήσει καθήκοντα μέχρι 1η Σεπτεμβρίου, έχει εκδηλωθεί από τον αντιδήμαρχο Καθαριότητας Ηλ. Ζιακούλη

Νέο δήμαρχο θα έχει απο σήμερα το απόγευμα το Ωραιόκαστρο  προσωρινά μετά την παραίτηση του απερχόμενου δημάρχου Αστέριου Γαβότση, ύστερα από τη βαριά ήττα στις πρόσφατες εκλογές από τον Παντελή Τσακίρη.

Σύμφωνα με τη νομοθεσία, χρέη δημάρχου πραγματοποιεί ο πρώτος δημοτικός σύμβουλος σε σταυροδοσία, εν προκειμένω ο αντιδήμαρχος Πέτρος Αταμιάν, που έχει καλέσει τους δημοτικούς συμβούλους της παράταξης «Πολιτεία με Όραμα» να εκλέξουν με μυστική ψηφοφορία στην αίθουσα δημοτικού συμβουλίου στις 20.00 τον νέο δήμαρχο Ωραιοκάστρου που θα παραμείνει στη θέση έως τις 31/8.

Ενδιαφέρον για τη θέση του δημάρχου έχει εκδηλωθεί από τον αντιδήμαρχο Καθαριότητας Ηλία Ζιακούλη, ενώ άλλα μέλη της διοίκησης που είχαν εκφράσει ενδιαφέρον για υποψηφιότητα τελικά το απέσυραν.

Στα αξιοσημείωτα της διαδικασίας είναι ότι ο Γιώργος Ατματζίδης έχει καταλάβει θέση δημοτικού συμβούλου μετά την παραίτηση του Θόδωρου Καρύδη, ωστόσο ο κ. Ατματζίδης είναι πλέον εκλεγμένος τοπικός σύμβουλος με την παράταξη του νεοκλεγέντα δημάρχου Παντελή Τσακίρη.