Skip to main content

Γεννηματά: Είστε ικανοί να σπιλώσετε μέχρι και τον Ελευθέριο Βενιζέλο

Η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής έδωσε απάντηση στη κυβέρνηση, σε έντονο ύφος, για την απόπειρα -όπως είπε- να εμπλακεί ο πρώην πρωθυπουργός

«Στο Κίνημα Αλλαγής θα μπορούσαμε να είμαστε ικανοποιημένοι γιατί εμείς πρώτοι ανοίξαμε την συζήτηση για την συνταγματική αναθεώρηση» τόνισε από το βήμα της Βουλής η Φώφη Γεννηματά.

H κ. Γεννηματά επέρριψε ευθύνες στην κυβέρνηση γιατί όπως τόνισε «αφού καθυστέρησε τρία χρόνια την αναθεώρηση, τώρα την εντάσσει σε μια προεκλογική διαδικασία», ενώ σημείωσε πως ο ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί να διχάσει ξανά τους πολίτες.

Επιπλέον, άσκησε κριτική και στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας για τον οποίο είπε ότι «συναγωνίζεται με τον ΣΥΡΙΖΑ στον λαϊκισμό».

«Δεν ασκεί πολιτική το Σύνταγμα και δεν γεννά ιδεολογία. Το Σύνταγμα δεν πρέπει να είναι αφορμή διαιρέσεων. Οπως καταλαβαίνεται η διαδικασία αυτή κινδυνεύει να συνθλιβεί στο μύλο της κομματικής αντιπαράθεσης» πρόσθεσε.

Παράλληλα, η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής έδωσε απάντηση στη κυβέρνηση, σε έντονο ύφος, για την απόπειρα -όπως είπε- να εμπλακεί ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης σε υποθέσεις διαφθοράς.

Η κ. Γεννηματά, απευθυνόμενη στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα τόνισε: «Είπα προχθές ότι ο πανικός σας προκειμένου να πλήξετε τη δημοκρατική παράταξη, θα σας οδηγήσει να σπιλώσετε μέχρι και τον Ελευθέριο Βενιζέλο. Είστε αδίστακτοί. Τώρα φτάνετε στον Κ. Σημίτη τον πρωθυπουργό της ΟΝΕ, του Ελσίνκι, της ένταξης της Κύπρου στην ΕΕ, των μεγάλων έργων, που άλλαξαν την εικόνα της χώρας. Πάρτε το απόφαση δεν μας αγγίζετε. Αυτά που κάνετε θα σας γυρίσουν μπούμερανγκ».