Skip to main content

Αυξάνονται τα δρομολόγια για τις παραλίες του δήμου Θερμαϊκού

Η απόφαση του ΟΣΕΘ ελήφθη μετά την αυξημένη ζήτηση για θερινά δρομολόγια και μετακινήσεις σε όλες τις κοντινές παραλίες της Θεσσαλονίκης

Την άμεση λειτουργία των λεωφορειακών γραμμών Νο 69 «Α.Σ.ΙΚΕΑ - Επανομή», Νο 72 «Α.Σ.ΙΚΕΑ - Ν. Μηχανιώνα» και Νο 77Η «Επανομή - Ποταμός» σύμφωνα με το πρόγραμμα δρομολογίων της θερινής περιόδου για τα Σαββατοκύριακα του Ιουνίου αποφάσισε ο Οργανισμός Συγκοινωνιακού Έργου Θεσσαλονίκης, μέσω της συνεργασίας του με τα ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης αλλά με και τον ΟΑΣΘ ως βασικό πάροχο.

Όπως ανακοινώθηκε σχετικά, η απόφαση ελήφθη μετά την αυξημένη ζήτηση για θερινά δρομολόγια και μετακινήσεις σε όλες τις κοντινές παραλίες της Θεσσαλονίκης (Περαία, Νέοι Επιβάτες, Αγ. Τριάδα, Μηχανιώνα, τον Ποταμό και άλλους παραλιακούς προορισμούς της Επανομής).

Παράλληλα, η απόφαση για την ενίσχυση των δρομολογίων σε περιοχές αυξημένης ζήτησης ελήφθη λαμβάνοντας υπόψη πως η αποφυγή του συνωστισμού είναι το κύριο μέτρο προφύλαξης για την αποφυγή εξάπλωσης του κορονοϊού, καθώς πρώτο μέλημα του ΟΣΕΘ από την έναρξη της πανδημίας είναι η ασφάλεια επιβατικού κοινού και εργαζομένων.


Ειδικότερα:
   
• Η λεωφορειακή γραμμή Νο 69 της Επανομής τα Σαββατοκύριακα του Ιουνίου από (55) δρομολόγια θα εκτελεί (70) δρομολόγια (26% αύξηση).
• Η λεωφορειακή γραμμή Νο 72 της Μηχανιώνας όλα τα Σαββατοκύριακα του Ιουνίου από (88) θα εκτελεί (107) δρομολόγια (20% αύξηση)
• Επίσης, η λεωφορειακή γραμμή Νο 77Η (τοπικό της Επανομής προς την παραλία του Ποταμού), ήδη από το προσεχές (τελευταίο) Σαββατοκύριακο του Μαΐου και όλα τα Σαββατοκύριακα του Ιουνίου, μετά και από αίτημα του Δ. Θερμαϊκού, από 8 δρομολόγια θα εκτελεί 17 (σχεδόν στο διπλάσιο) σε αυξημένες συχνότητες, με πλήρη και ποιοτική εκτέλεση δρομολογίων.

Για τις καθημερινές της θερινής περιόδου, θα υπάρξουν νέες προσαρμογές αναλόγως με τη ζήτηση που θα αξιολογηθεί σχετικά.

«Ξεδιπλώνουμε τη βεντάλια της εξυπηρέτησης και δημιουργούμε σταδιακά τις προϋποθέσεις ανάκτησης της εμπιστοσύνης στην αστική συγκοινωνία της Θεσσαλονίκης, αφού η συνεργασία ΟΑΣΘ και ΚΤΕΛ μας δίνει τέτοιες δυνατότητες. Είναι μια ελάχιστη προσφορά στους μετακινούμενους πολίτες που επιθυμούν να πάρουν γεύσεις δροσιάς τα καλοκαιρινά σαββατοκύριακα.», δήλωσε Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΣΕΘ, κ. Γιάννης Τόσκας.