Skip to main content

Απεργία αύριο της ΑΔΕΔΥ - Τρεις συγκεντρώσεις στη Θεσσαλονίκη

Προειδοποιεί πως αν η κυβέρνηση επιμένει στην προώθηση και την ψήφιση του αναπτυξιακού νομοσχεδίου, θα προχωρήσει σε απεργιακή κλιμάκωση.

Σε εικοσιτετράωρη πανελλαδική απεργία προχωρά αύριο η ΑΔΕΔΥ, με κεντρικό αίτημα την απόσυρση του αναπτυξιακού νομοσχεδίου. Προειδοποιεί πως σε περίπτωση που η κυβέρνηση επιμένει στην προώθηση και την ψήφισή του, θα προχωρήσει σε απεργιακή κλιμάκωση.

Τα εργατικά συνδικάτα θα πραγματοποιήσουν συγκεντρώσεις και πορείες. Στη Θεσσαλονίκη κάλεσμα έχουν απευθύνει το ΠΑΜΕ στις 10.30 στο άγαλμα του Βενιζέλου και μισή ώρα αργότερα στο ίδιο σημείο η ΕΔΟΘ. Στις 10.00 είναι το ραντεβού της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς στην Καμάρα.

Δημόσια Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας

Εικοσιτετράωρη πανελλαδική απεργία προκήρυξαν η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ) και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), σε νοσοκομεία, ΕΚΑΒ, Κέντρα Υγείας και Πρόνοια.

Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια

Η ΠΝΟ αποφάσισε να πραγματοποιήσει 24ωρη πανελλαδική απεργία των πληρωμάτων σε όλες τις κατηγορίες πλοίων από τις 6 το πρωί μέχρι τις 6 το πρωί της επόμενης ημέρας.

Αντιδρούν οι εκπαιδευτικοί

Οι εκπαιδευτικές ομοσπονδίες καλούν νηπιαγωγούς, τους δασκάλους και τους καθηγητές να συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία που έχει κηρύξει η ΑΔΕΔΥ. Βασικό αίτημα, αναφέρει η ΔΟΕ, είναι η απόσυρση του νομοσχεδίου.

Τη συμμετοχή τους στην αυριανή απεργία αποφάσισαν και οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία, σε τρόλεϊ και ηλεκτρικό, αντιδρώντας στο αναπτυξιακό πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης.

Αύριο οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ θα συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις που πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, ενάντια στο αναπτυξιακό πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας.