Skip to main content

Παυλίδης: Τεράστιο μέγεθος ο Άρης, αφήνω την οικογένειά μου

«Είχα δύο χρόνια συμβόλαιο αλλά αν καθόμουν πάνω σε αυτό, θα έφευγα 30 χρονών και δεν θα με ήθελε κανείς», δήλωσε ο πρώην χαφ των «κιτρινόμαυρων».

Για την θητεία του στον Άρη αλλά και για τον λόγο της αποχώρησής του αναφέρθηκε παραχωρώντας συνέντευξη στην εφημερίδα «Άρης Είσαι», o Μπάμπης Παυλίδης.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Σκυδραίος πρώην χαφ των «κιτρινόμαυρων»:

-Σπάνια βλέπουμε να φεύγει παίκτης και να δέχεται τόσα μηνύματα από τον κόσμο.

«Ήταν απίστευτο αυτό που ακολούθησε μετά τη λύση του συμβολαίου. Η αγάπη του κόσμου είναι τρομερή. Πάντα ήμουν χαμηλών τόνων εκτός γηπέδων. Στο γήπεδο έδινα την ψυχή μου όταν έπαιζα. Ο κόσμος με αγάπησε γιατί ήμουν καλός με όλους. Ποτέ δεν δημιουργούσα προβλήματα, ούτε το έπαιζα σταρ. Είμαι αληθινός».

-Δεν είναι μικρό πράγμα πάντως να φεύγεις μετά από τέσσερα χρόνια.

«Ήταν σαν να φεύγω από την οικογένεια μου. Σαν να αφήνω τον πατέρα και την μητέρα μου. Ο κόσμος έδειξε ότι με αγαπάει πάρα πολύ. Αυτή είναι η μεγαλύτερη επιβράβευση για εμένα. Δεν έχω λόγια. Ακόμα το σκέφτομαι συγκινούμαι».

-Θα μπορούσες βέβαια να συνεχίσεις, έχοντας άλλα δύο χρόνια συμβόλαιο…

«Αλήθεια είναι αυτό. Ο πρόεδρος ήθελε να μείνω. Αλλά εγώ θέλω να παίξω. Ουσιαστικά έχασα μία χρονιά και δεν θέλω να χάσω κι άλλη. Είχα δύο χρόνια συμβόλαιο αλλά αν καθόμουν πάνω σε αυτό, θα έφευγα 30 χρονών και δεν θα με ήθελε κανείς».

-Ενα από τα σημεία αναφοράς αυτής της τετραετίας, είναι ότι σκόραρες με το αριστερό αν και δεξιοπόδαρος. Τυχαίο;

«Χρησιμοποιώ καλά και τα δύο χρόνια. Απλά έτυχαν όλες οι φάσεις με το αριστερό. Ειδικά με Τρίκαλα και Δράμα ήταν πολύ όμορφα. Από όλα τα μηνύματα που παίρνω αυτές τις μέρες, ο κόσμος αυτά έχει να θυμάται. Εκείνα τα γκολ μπήκαν στα πρώτα επτά ματς. Πήραμε μια ώθηση και μετά δεν σταματήσαμε. Δείξαμε στους αντιπάλους από την αρχή ότι δεν αστειευόμαστε».

-Νιώθεις αδικημένος δηλαδή;

«Πέρσι ξεκίνησε καλά η προετοιμασία. Ημουν στα πλάνα του κ. Ερέρα και έπαιξα σε όλα τα φιλικά. Τα πήγαινα πολύ καλά. Μετά όμως, δεν πήρα ευκαιρίες και τις περισσότερος φορές δεν ήμουν στην αποστολή. Πιστεύω ότι μπορούσα να προσφέρω. Στα τελευταία φιλικά έδειξα ότι μπορούσα να προσφέρω στην ομάδα, αλλά δεν θέλω να θίξω ονόματα».

-Η καλύτερη και η χειρότερη στιγμή σου στην ομάδα;

«Θα ξεκινήσω από την χειρότερη. Ο τραυματισμός μετά το τροχαίο. Είχα πάθει μηνίσκο στο ματς με την Χρυσούπολη αλλά δεν εγχειρίστηκα. Την επόμενη χρονιά επέστρεψα και καθιερώθηκα. Και σε αυτό με βοήθησε, μεταξύ άλλων, ο Βαγγέλης Πανταζής. Ενας από τους καλύτερους ανθρώπους που συνάντησα στο ποδόσφαιρο και τον οποίο θέλω να ευχαριστήσω για όλα. Η καλύτερη στιγμή είναι τα δύο γκολ, σε Τρίκαλα και Δράμα. Ήταν ό,τι καλύτερο πέρασα με την ομάδα και φυσικά η άνοδος. Αυτά θυμάμαι περισσότερο. Και πέρυσι βέβαια υπήρξαν καλές στιγμές, αν και δεν έπαιζα. Ηταν σημαντική η έξοδος της ομάδας στην Ευρώπη».

-Και πάμε στο κεφάλαιο Θεόδωρος Καρυπίδης…

«Πέρασε πάρα πολλά. Μιλούσα μαζί του αλλά όχι καθημερινά. Μπορεί να είμαστε ξαδέρφια αλλά ποτέ δεν κάθισα να ρωτήσω τι γίνεται με την ομάδα. Παράλληλα με τον Άρη, προσπαθούσε να βρει λύσεις και με τις επιχειρήσεις του. Η ομάδα σπατάλησε λεφτά με την πρώτη χρονιά στην οποία ο Άρης δεν ανέβηκε. Όσο περνάνε τα χρόνια και είσαι σε αυτό τον χώρο, μαθαίνεις και μέσα από τα λάθη σου. Έτσι έκανε και ο πρόεδρος».

-Φαίνεται πάντως ότι έχει μεγάλη όρεξη για ακόμη περισσότερα πράγματα.

«Ο,τι είπε, το έχει κάνει. Έχει ακόμη μεγαλύτερα όνειρα για τον Άρη. Η ομάδα επέστρεψε στη Super League και φέτος θα παίξει Ευρώπη. Είναι μεγάλο επίτευγμα κατευθείαν μετά από άνοδο. Εστω κι αν μιλάμε για ένα τεράστιο μέγεθος όπως ο Άρης».

-Κλείνοντας, ένα δικό σου μήνυμα προς τον κόσμο.

«Φεύγω από την δεύτερη οικογένεια μου. Ετσι νιώθω. Ότι αφήνω τους συγγενείς και τους φίλους μου. Ο Άρης είναι το σπίτι μου και πιστεύω πως κάποια στιγμή θα επιστρέψω. Αγάπησα τον κόσμο και με αγάπησε το ίδιο. Τα μηνύματα που δέχτηκα είναι άπειρα. Είμαι απλά πολύ συγκινημένος και εύχομαι αυτός ο κόσμος να μην δει ξανά πίκρες αλλά μόνο χαρές».