Skip to main content

Πευκοχώρι: Σε καταστολή το 5χρονο αγόρι - «Για ένα λεπτό δεν πέθανε»

Νοσηλεύεται διασωληνωμένος και σε καταστολή στο Ιπποκράτειο ο μικρός Σέρβος - Συγκλονίζει η μαρτυρία του ναυαγοσώστη στη Voria.gr.

Βαριά κρίνεται η κατάσταση της υγείας του 5χρονου αγοριού από τη Σερβία, το οποίο εντοπίστηκε χωρίς τις αισθήσεις του στη θαλάσσια περιοχή του Πευκοχωρίου Χαλκιδικής (δείτε εδώ).

Μιλώντας στη Voria.gr, η διοικήτρια του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου στη Θεσσαλονίκη, Βασιλική Παπαχριστοδούλου, όπου νοσηλεύεται διασωληνωμένος ο μικρός, τόνισε ότι τα επόμενα 24ωρα είναι ιδιαίτερα κρίσιμα. «Το παιδί βρίσκεται διασωληνωμένο και σε καταστολή. Το παρακολουθούμε στενά. Η βαριά κατάστασή του απαιτεί να μείνει σε καταστολή και το Σαββατοκύριακο» δήλωσε η κ. Παπαχριστοδούλου.

«Το παιδάκι χώθηκε κάτω από ένα φουσκωτό - Για ένα λεπτό δεν πέθανε»

Την ίδια ώρα συγκλονίζει η μαρτυρία του ναυαγοσώστη της παραλίας, ο οποίος μίλησε στη Voria.gr αλλά προτιμά να διατηρήσει την ανωνυμία του. Ήταν αυτός ο οποίος μαζί με λουόμενο γιατρό έδωσε τις πρώτες βοήθειες στο 5χρονο αγόρι.

«Ήρθε ο πατέρας για να ζητήσει βοήθεια. Εγώ κατέβηκα με τον τηλεβόα για να ζητήσω από τον κόσμο βοήθεια για την εύρεση. Στην ακτή που έχω υπό επιτήρηση υπάρχει θαλάσσιο πάρκο, το οποίο είναι ιδιωτικό και έχει δύο δικούς του ναυαγοσώστες. Το παιδάκι πήγε μόνο του να παίξει κρυφά στο θαλάσσιο πάρκο, χωρίς να το αντιληφθούν οι γονείς του. Το παιδί χώθηκε κάτω από ένα φουσκωτό και εκεί συνέβη το σκηνικό» δήλωσε ο ναυαγοσώστης.

Η άμεση κινητοποίηση του ναυαγοσώστη και του γιατρού ήταν σωτήρια, όπως υποστηρίζει ο ίδιος. «Αν δεν υπήρχε το οξυγόνο του ναυαγοσώστη και η απινίδωση που χορηγήσαμε, το παιδάκι δεν θα ήταν στην εντατική, αλλά θα είχε πεθάνει. Το ΕΚΑΒ έκανε 15 λεπτά να έρθει» τόνισε.

«Για ένα λεπτό σώθηκε το παιδί. Τέσσερα λεπτά ο εγκέφαλός του δεν είχε οξυγόνο. Στα πέντε λεπτά πεθαίνεις. Δεν είχε καρδιακό παλμό, ούτε οξυγόνο. Με το οξυγόνο το παιδί επανήλθε» κατέληξε.