Skip to main content

Πέλλα: Δήθεν υπάλληλος του ΔΕΔΔΗΕ άρπαξε 3.250 ευρώ από 90χρονη

Ισχυρίστηκε ότι υπάρχει κίνδυνος πυρκαγιάς λόγω βλάβης και έπεισε την ηλικιωμένη να συγκεντρώσει στην αυλή του σπιτιού τα χρήματα που είχε μέσα.

Εξιχνιάστηκε υπόθεση κλοπής ηλικιωμένης σε χωριό κοντά στην Έδεσσα, που έγινε στα μέσα του προηγούμενου μήνα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Έδεσσας.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την έρευνα, το μεσημέρι της 15ης Μαΐου 2020, ένας 48χρονος άνδρας, ελληνικής καταγωγής, πήγε στο σπίτι της 90χρονης προσποιούμενος τον υπάλληλο της ΔΕΔΔΗΕ και ισχυρίστηκε ότι υπήρχε κίνδυνος να προκληθεί πυρκαγιά, λόγω βλάβης στον μετρητή του ηλεκτρικού ρεύματος.

Στη συνέχεια ζήτησε από την ηλικιωμένη να συγκεντρώσει στην αυλή του σπιτιού τα χρήματα που είχε μέσα στο σπίτι, δήθεν για να τα προστατεύσει σε περίπτωση πυρκαγιάς.

Ακολούθως ο 48χρονος σε ανύποπτο χρόνο αφαίρεσε τα χρήματα που συγκέντρωσε η ηλικιωμένη και ανέρχονταν σε 3.250 ευρώ και διέφυγε με όχημα που είχε σταθμεύσει σε κοντινό σημείο.

Η έρευνα των αστυνομικών συνεχίζεται για να εξακριβωθεί η τυχόν συμμετοχή του και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.

Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή και θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Έδεσσας.