Skip to main content

Θετικά στον κορωνοϊό 2 άτομα στη Φούστανη- Εννέα κρούσματα στην Πέλλα

Ο 48χρονος βρίσκεται σε καραντίνα και είναι ο σύζυγος της κόρης της 78χρονης που απεβίωσε πριν από λίγες ημέρες και ήταν διαγνωσμένη με κορωνοϊό.

Θετικά στον κορωνοϊό βρέθηκαν δύο ακόμη άτομα από τη Φούστανη του δήμου Αλμωπίας.

Το ένα από τα κρούσματα είναι ένας 48χρονος που ήρθε στο χωριό πρόσφατα από τη Θεσσαλονίκη.

Όπως δήλωσε στη Voria.gr ο αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Ιορδάνης Τζαμτζής, ο 48χρονος  είναι ο σύζυγος της κόρης της 78χρονης που απεβίωσε πριν από λίγες ημέρες και ήταν διαγνωσμένη με κορωνοϊό.

Είναι καλά στην υγεία του και βρίσκεται σε καραντίνα στο σπίτι του. Το δεύτερο κρούσμα είναι η σύζυγος ενός από τα υπόλοιπα κρούσματα της περιοχής.

Υπενθυμίζεται ότι η Φούστανη βρίσκεται σε καθεστώς καραντίνας λόγω των κρουσμάτων του κορωναϊού, εδώ και οκτώ ημέρες.

Συνολικά, στην Πέλλα έχουν εντοπιστεί εννέα κρούσματα, εκ των οποίων τα επτά στην περιοχή της Φούστανης, το ένα στο Μαυροβούνι, ενώ ένα ακόμη έχει διαπιστωθεί στον Άγιο Γεώργιο.

Από τα παραπάνω, δύο άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους, η 78χρονη από τη Φούστανη και ο 66χρονος από το Μαυροβούνι. Επιπλέον, δύο άτομα νοσηλεύονται στο νοσοκομείο Έδεσσας, ένα στο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης και τα άλλα τέσσερα βρίσκονται σε αυτοπεριορισμό, όπως αναφέρουν τοπικά μέσα.

Σύμφωνα με τον κ. Τζαμτζή, δεν πραγματοποιείται κανένας νέος έλεγχος σε ύποπτα κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα, παρά μόνον ένα που πραγματοποιείται προληπτικά στη σύζυγο του πρώτου κρούσματος στην περιοχή και από το οποίο αναμένονται τα αποτελέσματα.