Skip to main content

Περιμένουν ενισχύσεις σε προσωπικό οι συνοριοφύλακες του Έβρου

Έκτακτο επίδομα 400 ευρώ λόγω της πανδημίας αλλά και προσλήψεις 400 νέων συναδέλφων τους αναμένουν οι συνοριοφύλακες του Έβρου.

Σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις αναφορικά με τις κινήσεις των Τούρκων και όσα εκτυλίσσονται στο νότιο τμήμα του νομού αλλά και την προκλητικότητα των γειτόνων ο μίλησε ο πρόεδρος της Ένωσης Συνοριακών Φυλάκων Νομού Έβρου Χρυσοβαλάντης Γιαλαμάς.

Σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό «Ράδιο Έβρος» αναφέρθηκε στον ρόλο των συνοριακών φυλάκων στον νομό και στην φύλαξη των συνόρων, διαβεβαιώνοντας ότι πάντα παραμένουν σε ετοιμότητα για ό,τι και αν συμβεί και δήλωσε ότι περιμένουν περαιτέρω ενισχύσεις σε μέσα και προσωπικό όπως ήδη έχει ειπωθεί από τους αρμόδιους.

Ο πρόεδρος της Ένωσης μίλησε για άλλη μια φορά για τους κατοίκους του νομού και την συμβολή τους στην φύλαξη των συνόρων ιδιαίτερα τον Μάρτιο με την κρίση στον Έβρο κάτι που σημειώνεται και από το προσωπικό της Frontex που βρίσκεται τους τελευταίους μήνες στην περιοχή.

Αναφορικά με τα αιτήματα των συνοριοφυλάκων προς την κυβέρνηση ο κ. Γιαλαμάς μίλησε για το έκτακτο επίδομα λόγω της πανδημίας, θέμα για το οποίο απέστειλαν σχετική επιστολή στον πρωθυπουργό, για την ενίσχυση σε υλικοτεχνικό εξοπλισμό αλλά και για να ξεκινήσει η διαδικασία για την πρόσληψη των 400 νέων συνοριοφυλάκων, κάτι που αποτελεί πρωταρχικό στόχο της Ένωσης: “πιστεύουμε αρχές Ιουνίου να τελειώσει και αυτή η διαδικασία”.

Τέλος ο κ. Γιαλαμάς αναφέρθηκε σε δράση που ετοιμάζει η ένωση με σκοπό την ενίσχυση της τοπικής αγοράς σε ολόκληρο τον Έβρο, κάτι που θα ανακοινωθεί το επόμενο διάστημα.