Skip to main content

Περιοδεία Γιαννούλη στη Χαλκιδική - Συνάντηση με παραγωγικούς φορείς

Ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας συναντήθηκε με τους φορείς ενώ επισκέφθηκε και τις δομές του νοσοκομείου Πολυγύρου.

Συνάντηση με παραγωγικούς φορείς της Χαλκιδικής, είχε σήμερα ο υποψήφιος για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, Χρήστος Γιαννούλης. Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο του Πολυγύρου, με τη συμμετοχή επαγγελματιών και εκπροσώπων του τουρισμού, ενημερώθηκε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιφερειακή ενότητα Χαλκιδικής και άπτονται της αρμοδιότητας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Στη σύσκεψη, που συμμετείχαν ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου, Γιάννης Κουφίδης, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Γρηγόρης Τάσιος, και ο πρόεδρος της Ένωσης Κάμπινγκ Αντώνης Δεληδημητρίου, εκτέθηκαν, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, στον επικεφαλής της παράταξης «Κοιτάμε Μπροστά», τα χρόνια προβλήματα σε επίπεδο υποδομών που χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης.

Κυριότερο ζήτημα, η κακή κατάσταση του οδικού δικτύου ενός από τους πιο τουριστικούς νομούς της χώρας, (ακατάλληλοι - κατεστραμμένοι δρόμοι, ανυπαρξία φωτισμού και καθαρισμού από τη βλάστηση, ανεπαρκής σήμανση) που καθιστά επικίνδυνες τις μετακινήσεις στα τρία πόδια της Χαλκιδικής, η ανεπάρκεια των υποδομών στο λιμάνι της Ουρανούπολης, η έλλειψη ψεκασμών για την αντιμετώπιση των κουνουπιών, προβλήματα που αφήνουν αλγεινή εντύπωση στους τουρίστες του νομού και δυσκολεύουν τη ζωή των κατοίκων, επισημαίνεται στην ίδια ανακοίνωση.



Νωρίτερα ο κ. Γιαννούλης επισκέφθηκε το νοσοκομείο Πολυγύρου όπου ενημερώθηκε για τη λειτουργία της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου.  

Στη δομή του νοσοκομείου ΚΕΚΥΚΑμεα (Κέντρο Κοινωνικής Υποστήριξης, Κατάρτισης Ατόμων με Αναπηρία) περιηγήθηκε στις υπερσύχρονες εγκαταστάσεις και τα δωμάτια φιλοξενίας που φτιάχτηκαν το 2002, αλλά δε λειτούργησαν ποτέ, σύμφωνα με την ανακοίνωση. Το Κέντρο (κλειστού τύπου) πρόκειται να λειτουργήσει το επόμενο διάστημα, καθώς εντάσσεται σε πιλοτικό πρόγραμμα του Υπουργείου Υγείας και θα αποτελέσει το πρώτο δημόσιο κέντρο αποκατάστασης στην Κεντρική Μακεδονία.

«Όπου κι αν έχουμε ταξιδέψει στην Κεντρική Μακεδονία, η εικόνα της αναποτελεσματικότητας της διοίκησης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, είναι κάτι παραπάνω από εμφανής. Προβλήματα που χειροτερεύουν στο πέρασμα του χρόνου. Όταν όμως η εικόνα αυτή αφορά στη βαριά βιομηχανία της χώρας και της Χαλκιδικής, τον τουρισμό, άρα και την εικόνα της χώρας μας στο εξωτερικό, η ολιγωρία και η ανικανότητα έχουν τεράστιες επιπτώσεις για όλους μας. Αυτή είναι μία εικόνα που πρέπει και θα αλλάξει μετά τις 26 Μαίου», δήλωσε μετά την ολοκλήρωση της περιοδεία του στον Πολύγυρο, ο Χρήστος Γιαννούλης.