Skip to main content

Περισσότερα από χίλια άτομα στην προεκλογική εκδήλωση Γιουτίκα (φωτο)

Θεαματική συγκέντρωση από τον αντιπεριφερειάρχη, που είναι εκ νέου υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με το συνδυασμό «Αλληλεγγύη» του Α. Τζιτζικώστα.

Θεαματική προσέλευση κόσμου στη χτεσινή κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του αντιπεριφερειάρχη Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, Κώστα Γιουτίκα, ο οποίος είναι εκ νέου υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με την παράταξη «Αλληλεγγύη» του Απόστολου Τζιτζικώστα.

Περισσότερα από χίλια άτομα έδωσαν το παρών, κατακλύζοντας τη μεγάλη πέτρινη αίθουσα και τους χώρους του Porto Palace, σε ένα κάλεσμα, προκειμένου, όπως ο ίδιος είπε, να δώσει στους πολίτες τις δικές του αποδείξεις για το πόσο χρήσιμος και παραγωγικός ήταν κατά την πρώτη θητεία του στην Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση.

«Θεωρώ ότι αποτελεί υποχρέωση μου απέναντι σας και στην εμπιστοσύνη που μου δείξατε στις κάλπες του 2014, να σας παρουσιάσω με τη σειρά μου τα στοιχεία για τα· πεπραγμένα μου όλο το προηγούμενο διάστημα, ώστε να μπορέσετε να με κρίνετε στις 26 Μαΐου», είπε ο κ. Γιουτίκας.

Αναφερόμενος στους λόγους της συμμετοχής του στις προηγούμενες περιφερειακές εκλογές, δήλωσε ότι τον ώθησε η πίστη του πως μπορούσε να βοηθήσει για να αλλάξουν τα πράγματα στον τόπο του, συμπληρώνοντας: «Και ακόμη το πιστεύω. Χρειάζεται πολύ δουλειά, σχέδιο, οργάνωση και συστηματική προσπάθεια. Αν δεν επιτρέψεις στον εαυτό σου να σε αποθαρρύνουν τα εμπόδια, με συνεχή διεκδίκηση και επιμονή στο στόχο σου δεν υπάρχει περίπτωση να μην πετύχεις».



Ο κ. Γιουτίκας, επισήμανε ότι από τη θέση του αντιπεριφερειάρχη, ήταν προσωπική του επιλογή να καταπιαστεί κυρίως με τα δύσκολα, ζητήματα και υποθέσεις που χρόνιζαν χωρίς απαντήσεις, ενώ ανέδειξε τη σημασία που έχει η συνεργασία και η συνεννόηση με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για την εξασφάλιση των καλύτερων και πιο αποδοτικών για το κοινωνικό σύνολο λύσεων.

«Δουλέψαμε με μέθοδο, συντονισμένα και με ψυχραιμία. Ποτέ δεν είπαμε ότι μόνο εμείς γνωρίζουμε όλες τις απαντήσεις. Το πιο σημαντικό είναι να ακούς και να συζητάς, αναζητώντας τις βέλτιστες λύσεις. Συνεργαστήκαμε άψογα με όλους τους Δήμους και όλους τους φορείς. Και τελικά, με πνεύμα συνεννόησης, πετύχαμε πολλά σε μικρό χρονικό διάστημα», τόνισε ο κ. Γιουτίκας.



Παρουσιάζοντας τον απολογισμό των πεπραγμένων του, μεταξύ άλλων τόνισε: «Πετύχαμε να τεθεί σε ισχύ, ο Ν. 4302 που ρυθμίζει θέματα λειτουργίας Μεταφορικών Εταιρειών και Logistics. Ο νόμος ψηφίστηκε το 2014, αλλά έπρεπε να καταρτιστεί και η Κοινή Υπουργική Απόφαση για να ισχύσει. Έπρεπε να εξασφαλίσουμε τις προϋποθέσεις για νέες επενδύσεις και το καταφέραμε, καθώς περισσότερες από 100 εγχώριες και πολυεθνικές εταιρίες έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για επενδύσεις Logistics στη Θεσσαλονίκη. Προχωρούμε σε μια μεγάλης κλίμακας παρέμβαση, για την ενιαία ανάδειξη και αξιοποίηση του παράκτιου μετώπου της Θεσσαλονίκης, από το Αγγελοχώρι έως το Καλοχώρι. Επιδιώκουμε μια συνεχόμενη παράκτια ζώνη αναψυχής και ενός μεγάλου άξονα περιπάτου, για πεζούς και ποδηλάτες, κατά μήκος των 54 χιλιομέτρων του παραλιακού μετώπου της Θεσσαλονίκης που θα συνδέεται με τη θαλάσσια συγκοινωνία, το μετρό, τους υφιστάμενους χώρους πολιτισμού, αθλητισμού, τους ιστορικούς τόπους και τα μνημεία της πόλης. Το αμέσως επόμενο διάστημα καταθέτουμε με τον Περιφερειάρχη το Ειδικό Χωρικό Σχέδιο στο αρμόδιο Υπουργείο. Η δέσμευση των χρήσεων γης θα είναι το πρώτο ουσιαστικό βήμα για να προχωρήσουμε στον ενιαίο αρχιτεκτονικό σχεδιασμό, το πρώτο ουσιαστικό βήμα για να διαμορφώσουμε τη  νέα ταυτότητα της παράκτιας Θεσσαλονίκης, το σύγχρονο brand name της. Η ενιαία αξιοποίηση θα μας επιτρέψει να δώσουμε νέα ώθηση στην πρωτοβουλία που έχουμε ήδη αναλάβει για τη γνωριμία των κατοίκων αλλά και των επισκεπτών της πόλης με τα σημεία ιδιαίτερου φυσικού κάλλους στη Δυτική πλευρά της, όπως είναι το Δέλτα του Αξιού και η λιμνοθάλασσα του Καλοχωρίου».



Ο κ. Γιουτίκας σημείωσε ακόμη ότι επί των ημερών του στην αντιπεριφέρεια Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, τέθηκε σε πλήρη λειτουργία η Μονάδα Κατεργασίας Αποβλήτων της ΒΙΠΕΘ και διασφαλίστηκε ότι τα λύματα που καταλήγουν στο Θερμαϊκό Κόλπο είναι επεξεργασμένα και καθαρά, ότι προχωρά η προμήθεια των πρώτων 14 ηλεκτρικών οχημάτων που θα ενταχθούν στο στόλο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, καθώς και 20 διπλών φορτιστών, πέραν αυτού που λειτουργεί ήδη δωρεάν μπροστά από το κτίριο της Περιφέρειας , ενώ υπογράμμισε ότι με διασφαλισμένα 2, 5 εκ. ευρώ από το ΕΣΠΑ δυνατότητα για να ανανεώσουν τους στόλους των δικών τους οχημάτων με ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα, παρέχεται και στους δήμους του πολεοδομικού συγκροτήματος.

«Δεν κρυφτήκαμε πίσω από το δάχτυλό μας, ούτε αρκεστήκαμε να κάνουμε βόλτες στην περιοχή του Κορδελιού» είπε, αναφερόμενος στο πρόβλημα της δυσοσμίας που πλήττει τη Δυτική Θεσσαλονίκη. «Δεσμευτήκαμε ότι θα δώσουμε απαντήσεις στο πρόβλημα που ταλαιπωρεί επί τριάντα και πλέον  χρόνια τους κατοίκους και σε 6 μήνες τις δώσαμε, καταθέτοντας παράλληλα συγκεκριμένες προτάσεις για τη λήψη μέτρων στο ΥΠΕΝ», συμπλήρωσε.

Αναφέρθηκε επίσης στην αναβάθμιση των σταθμών μέτρησης των αέριων ρύπων και τη λειτουργία το επόμενο διάστημα δύο νέων, στην ίδρυση της πρότυπης λαϊκής αγοράς στην οδό Καυταντζόγλου που «αγκαλιάστηκε» από τους πολίτες και τη λειτουργία σύντομα άλλων δύο, την καθιέρωση της δωρεάν διάθεσης κουπονιών για αγορές από τις λαϊκές της Θεσσαλονίκης, σε ομάδες του πληθυσμού που έχουν ανάγκη, τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, με την ΠΚΜ πρώτη από όλες τις Περιφέρειες να αξιοποιεί το νέο νομοθετικό πλαίσιο εξασφαλίζοντας 5.000 άδειες πλανόδιου εμπορίου και τη διάθεση νέων αδειών σε άνεργους για τις λαϊκές αγορές του νομού Θεσσαλονίκης.

«Όπου υπάρχει θέληση υπάρχει και έργο», σημείωσε και δεσμεύτηκε ότι εφόσον επανεκλεγεί θα συνεχίσει να δουλεύει «με την ίδια όρεξη, την ίδια διάθεση και το ίδιο πάθος».

Το παρών στην εκδήλωση έδωσαν μεταξύ άλλων, οι βουλευτές της ΝΔ, Στ. Καλαφάτης, Κ. Γκιουλέκας, Θ. Καράογλου και Σ. Αναστασιάδης, η υποψήφια ευρωβουλευτής της ΝΔ, Κ. Μάρκου, ο πρώην καλαθοσφαιριστής και πρόεδρος της ΚΑΕ ΠΑΟΚ, Μπάνε Πρέλεβιτς, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Ελλάδος, Αθ. Σαββάκης, ο πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, Αν. Καπνοπώλης, ο πρόεδρος της ΠΕΔΚΜ και δήμαρχος Αμπελοκήπων –Μενεμένης, Λ. Κυρίζογλου, οι δήμαρχοι Θέρμης, Θ. Παπαδόπουλος και Λαγκαδά, Γ. Καραγιάννης, οι υποψήφιοι δήμαρχοι Θεσσαλονίκης, Κ. Ζέρβας και Π. Ψωμιάδης, ο γ. γραμματέας του ΦΟΔΣΑ, Στ. Λαφαζανίδης., ο Α΄ αντιπρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου. Ν. Μπάτζιος, ο πρώην υφυπουργός, Δ. Βαρτζόπουλος, ο πολιτευτής της Ν.Δ. Στρ. Σιμόπουλος, η πολιτεύτρια των ΑΝΕΛ, Στ. Βαλάνη, η δικηγόρος και πρόεδρος του Μ.Α.Ζ.Ι., Αλ. Γωγούση, ο ομότιμος καθηγητής του ΑΠΘ, Θ. Κουϊμτζής, ο πρώην Αστυνομικός Διευθυντής Θεσσαλονίκης. Θ. Τυριακίδης, πανεπιστημιακοί καθηγητές, καθώς και υποψήφιοι περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι.