Skip to main content

Πιερία: Συνωστισμός γαλάζιων, κανένας από ΣΥΡΙΖΑ στους τρεις δήμους

Οι πολλές γαλάζιες υποψηφιότητες και η παντελής απουσία υποψηφίων από τον ΣΥΡΙΖΑ στους δήμους Κατερίνης, Δίου Ολύμπου και Πύδνας Κολινδρού.

Δύο είναι τα κύρια χαρακτηριστικά των υποψηφιοτήτων στους τρεις δήμους της περιφερειακής ενότητας Πιερίας. Το πρώτο είναι οι πολλές γαλάζιες υποψηφιότητες και το δεύτερο, στον αντίποδα, ότι σε κανέναν από τους τρεις δήμους δεν υπάρχει υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ.

Δήμος Κατερίνης

Στην πρωτεύουσα του νομού, στον δήμο Κατερίνης ο επί τρεις θητείες δήμαρχος και μέλος του δ.σ. της ΚΕΔΕ Σάββας Χιονίδης, ο οποίος πρόσκειται στη Νέα Δημοκρατία, θα διεκδικήσει εκ νέου τον δήμο αν και έχει αρκετές απώλειες δημοτικών συμβούλων προς άλλους, «γαλάζιους» συνδυασμούς. Ειδικότερα, απέναντι από τον κ. Χιονίδη βρίσκονται άλλοι δύο υποψήφιοι, προερχόμενοι επίσης από τη ΝΔ. Πρόκειται για τον βουλευτή Κώστα Κουκοδήμο και τον δημοτικό σύμβουλο, πρώην αντιδήμαρχο αλλά και πρώην πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου επί ημερών Χιονίδη, τον Θανάση Λιακόπουλο. Με δεδομένες τις τρεις αυτές υποψηφιότητες η τοπική οργάνωση της ΝΔ έχει ήδη ανακοινώσει ότι δεν θα στηρίξει κάποιον από τους τρεις.

Υποψήφιος είναι και ο Γιώργος Νταντάμης ο οποίος προέρχεται από την κεντροαριστερά και κατεβαίνει ως ανεξάρτητος. Στο συνδυασμό του συμμετέχουν και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος ανεπισήμως τον στηρίζει. Στις εκλογές του 2014 ο ΣΥΡΙΖΑ είχε κατεβάσει δικό του συνδυασμό με επικεφαλής τον Χρήστο Γιαννούλη, νυν υποψήφιο περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, στην πορεία όμως, ο συνδυασμός ουσιαστικά εκφυλίστηκε, μετά και την  πρόωρη αποχώρηση του επικεφαλής του.

Το παζλ των υποψηφίων συμπληρώνει ο Νίκος Τσουπέης ως επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης». Πρόθεση να είναι υποψήφιοι έχουν εκδηλώσει ο γυμναστής και συντάκτης του αθλητικού ρεπορτάζ Δημήτρης Κεραηλίδης, καθώς και ο δημοσιογράφος του ΔΙΟΝ Chanel Ευγένιος Παπαδόπουλος. Αντιθέτως, απέσυρε την υποψηφιότητά του ο φαρμακοποιός Γρηγόρης Ζάννας, παλιότερα υποψήφιος βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ και τώρα προσκείμενος στην Λαϊκή Ενότητα.

Δήμος Δίου Ολύμπου

Στον δήμο Δίου Ολύμπου, ο νυν δήμαρχος Κώστας Δημόπουλος, παρά τις περί του αντιθέτου αρχικές ενδείξεις, τελικά ανακοίνωσε πως θα θέσει εκ νέου υποψηφιότητα. Απέναντί του θα βρει έναν πρώην συνεργάτη του, τον αντιδήμαρχο Νίκο Λάππα, καθώς και τον προσκείμενο στη ΝΔ Βαγγέλη Γερολιόλιο στο συνδυασμό του οποίου έχουν μεταπηδήσει στελέχη του κ. Δημόπουλου.

Υποψήφιος θα είναι ο πρώην διοικητής του νοσοκομείου Κατερίνης Αστέριος Φαρμάκης, ο οποίος προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ και έχει και τη διακριτική στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ.

Από το χώρο του ΠΑΣΟΚ προέρχεται και ένας ακόμη υποψήφιος, ο δικηγόρος Δημήτρης Μυλωνέρος, ενώ υποψήφιος θα είναι και ο Πέτρος Κιάφας.

Το ΚΚΕ υποστηρίζει την υποψηφιότητα της δασκάλας Κατερίνας Κουρίτα η οποία κατεβαίνει με το συνδυασμό της «Λαϊκής Συσπείρωσης».

Δήμος Πύδνας Κολινδρού

Στον δήμο Πύδνας Κολινδρού εκ νέου υποψήφιος θα είναι ο νυν δήμαρχος Βαγγέλης Λαγδάρης ο οποίος προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ. Απέναντί του θα έχει δύο υποψήφιους οι οποίοι πρόσκεινται στη Νέα Δημοκρατία, αν και κανείς τους δεν έχει τη στήριξη του κόμματος. Πρόκειται για τον αντιστράτηγο ε.α. Ανέστη Μανώλα και τον Παναγιώτη Καζά, υποψήφιο και το 2014. Εκ μέρους της «Λαϊκής Συσπείρωσης» υποψήφιος είναι ο Θανάσης Γιανκόπουλος.