Skip to main content

Πυρά του Εργατικού Κέντρου Δράμας για τον θάνατο 25χρονου εργάτη

Ο νεαρός εργάτης καταπλακώθηκε από μαρμάρινο όγκο στο Βιομηχανικό πάρκο της Προσοτσάνης Δράμας σήμερα το πρωί βρίσκοντας τραγικό θάνατο.

Μόλις 25 ετών ήταν ο εργάτης που έχασε τη ζωή του σε εργοστάσιο επεξεργασίας μαρμάρου στο Βιομηχανικό Πάρκο της Προσοτσάνης Δράμας, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή το το Εργατικό Κέντρο της Δράμας.

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, «σήμερα Τετάρτη, 4 Σεπτεμβρίου 2019, στο Βιομηχανικό Πάρκο Προσοτσάνης, έγινε ένα ακόμη εργατικό δυστύχημα σε εργοστάσιο επεξεργασίας μαρμάρου της εταιρείας ΓΙΑΝΝΑΚΗ με τραγικό αποτέλεσμα την καταπλάκωση από μαρμάρινο όγκο και το θάνατο ενός νεότατου συναδέλφου, μόλις 25 χρονών. Το Εργατικό Κέντρο Δράμας εκφράζει τη βαθύτατη οδύνη του και θεωρεί ότι πέρα από τις ευθύνες του κάθε εργοδότη για την πρόληψη μέτρων Υγιεινής & Ασφάλειας, βαρύτατες ευθύνες έχει το κράτος και τα αρμόδια υπουργεία που συνεχίζουν να κωφεύουν  στις εκκλήσεις μας για ΑΜΕΣΗ διενέργεια ελέγχων».

Μάλιστα επισημαίνεται, ότι «ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Δράμας μόλις χθες, στη συνέντευξη των Εργατικών Κέντρων Β. Ελλάδος στη Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο της ΔΕΘ 2019, δήλωσε ότι το θέμα των εργατικών ατυχημάτων και ενίοτε θανατηφόρων δυστυχημάτων για την περιοχή μας τείνει να γίνει καθημερινότητα. Η Διοίκηση μας, έχει εκφράσει κατ’ επανάληψη την αναγκαιότητα της ύπαρξης μέτρων υγιεινής & ασφάλειας στους χώρους εργασίας, την αυστηροποίηση των ελέγχων και την ευαισθητοποίηση των εργοδοτών στο θέμα.