Skip to main content

Το δημοτικό συμβούλιο Πέλλας στηρίζει την αυτονόμηση της Κρύας Βρύσης

Επιτροπή που έχει συσταθεί για τον σκοπό αυτό θα συνεχίσει τις προσπάθειές της με σειρά επαφών ώστε να επισημοποιηθεί ο διαχωρισμός της Κρύας Βρύσης.

Τις... ευχές του δημοτικού συμβουλίου Πέλλας στο αίτημα για διάσπασή της από τον δήμο με έδρα τα Γιαννιτσά και την επανασύστασή της έχει δημοτική ενότητα Κρύας Βρύσης, όπως αποτυπώθηκε στη χθεσινή συνεδρίαση του σώματος.

Συγκεκριμένα τέθηκε υπ' όψη του συμβουλίου το ψήφισμα της της Κοινότητας Κρύας Βρύσης σχετικά με την επανασύσταση του Δήμου Κρύας Βρύσης στην Περιφερειακή Ενότητας Πέλλας με διάσπαση από το Δήμο Πέλλας στα πρότυπα του Δήμου Βελβεντού με βάση το νόμο 4600 του 2019.

Στην κατάμεστη αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου όπου έδωσαν το παρών αρκετοί κάτοικοι της Κρύας Βρύσης υπέρ του ψηφίσματος ψήφισαν 26 σε σύνολο 41 παρόντων, ενώ 14 σύμβουλοι ψήφισαν παρών και μία δημοτική σύμβουλος ψήφισε λευκό.

Συγκεκριμένα οι αρχηγοί των παρατάξεων της αντιπολίτευσης Στάθης Καστερίδης, Θόδωρος  Θεοδωρίδης και Ηλίας Θεοδωρίδης τάχθηκαν υπέρ του ψηφίσματος, συμφωνώντας με το αίτημα της τοπικής κοινωνίας των κατοίκων της Κρύας Βρύσης για επανασύσταση του δήμου και επαναφορά των υπηρεσιών στην πόλη, με τον τελευταίο όμως να εκφράζει κάποιες επί μέρους διαφωνίες.

Καταγραφή των προβλημάτων της περιοχής και πίεση στο κέντρο των αποφάσεων για τη λύση τους, πρότεινε η Ολυμπία Παπαδοπούλου της Λαϊκής Συσπείρωσης, επιλέγοντας το «λευκό» για το θέμα αυτό.

Να σημειωθεί ότι το αίτημα για την επανασύσταση του πρώην Δήμου Κρύας Βρύσης υποστήριξε με τοποθέτησή του ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας, Ανδρέας Βλάχος.

Από εδώ και πέρα η Κοινότητα Κρύας Βρύσης και η επιτροπή για την επανασύσταση του Δήμου στην Κρύα Βρύση θα εντείνουν τις προσπάθειές τους έχοντας στην φαρέτρα τους την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πέλλας και πραγματοποιώντας μια σειρά επαφών για το επιθυμητό αποτέλεσμα την δημιουργία Δήμου στην Κρύα Βρύση.

Δείτε το video από το pellanews: