Skip to main content

Πρόστιμα για παρεμπόριο σε Θεσσαλονίκη, Αίγιο και Άργος

Στη Θεσσαλονίκη, κλιμάκιο ελέγχου αποτελούμενο από αστυνομικούς της ΕΛΑΣ και της Δημοτικής Αστυνομίας κατέσχεσε εκατοντάδες είδη παρεμπορίου.

Πρόστιμα 4.800 ευρώ επιβλήθηκαν μετά από ελέγχους για την αντιμετώπιση του παρεμπορίου σε Θεσσαλονίκη, Αίγιο και 'Αργος  υπό τον συντονισμό του Συντονιστικού Κέντρου Αντιμετώπισης Παρεμπορίου (ΣΥΚΕΑΑΠ) της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει ανακοίνωση του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, χθες πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι:

- Στη Θεσσαλονίκη, κλιμάκιο ελέγχου αποτελούμενο από αστυνομικούς της Ελληνικής Αστυνομίας και της Δημοτικής Αστυνομίας κατάσχεσε και κατάστρεψε εκατοντάδες είδη παραεμπορίου και επέβαλε πρόστιμα συνολικού ύψους 800 ευρώ για έλλειψη σχετικής αδείας.

- Στο Αίγιο, κλιμάκιο ελέγχου της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή σε συνεργασία με την ΕΛΑΣ πραγματοποίησε ελέγχους σε καταστήματα εμπορίας παιχνιδιών, από τα οποία δέσμευσαν 489 μπαλόνια τα οποία θα ελεγχθούν περί της γνησιότητας τους και της ασφάλειας τους για χρήση από "μικρούς" καταναλωτές. Σε ελέγχους σε εμπορικά καταστήματα επιβλήθηκε πρόστιμο για έλλειψη ενημερωτικής πινακίδας ύψους 1.000 ευρώ.

- Στο Άργος, κλιμάκιο ελέγχου αποτελούμενο από ελεγκτές της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή και αστυνομικούς της Ελληνικής Αστυνομίας πραγματοποίησε ελέγχους σε καταστήματα παιχνιδιών, στα οποία εντόπισε, κατάσχεσε και κατάστρεψε 2.452 παιχνίδια και επέβαλε πρόστιμο συνολικού ύψους 3.000 ευρώ, για έλλειψη παραστατικών εμπορίας και διακίνησης.