Skip to main content

Πρόταση για χρηματοδότηση για έργα ύδρευσης στη Μηχανιώνα

Η πρόταση υπεβλήθη στο Πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι» του Υπουργείου Εσωτερικών, με σκοπό την επίλυση ενός προβλήματος που αντιμετωπίζει η κοινωνία.

Με πρόθεση την εξεύρεση πόρων για ακόμα ένα μεγάλο έργο αναβάθμισης των υποδομών ύδρευσης και την εξασφάλιση επαρκούς ποσότητας και ποιότητας ύδατος για τους δημότες, νέα πρόταση χρηματοδότησης υπέβαλε ο Δήμος Θερμαϊκού για την αντικατάσταση του εσωτερικού δικτύου ύδρευσης στον οικισμό της Ν. Μηχανιώνας.

«Η πρόταση υπεβλήθη στο Πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι» του Υπουργείου Εσωτερικών, με σκοπό την επίλυση ενός προβλήματος, με το οποίο έρχεται αντιμέτωπη η τοπική κοινωνία επί χρόνια και την κάλυψη της επιτακτικής ανάγκης για αναβάθμιση του υδρευτικού δικτύου. Αναβάθμιση που βρίσκεται σε άμεση συνάρτηση, τόσο με τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης, όσο και με τη διασφάλιση της υγείας των πολιτών», αναφέρει ο δήμος.

Σύμφωνα με ανακοίνωσή του, το έργο είναι προϋπολογισμού 1.520.000,00 ευρώ, για την κατασκευή του περιλαμβάνει εργασίες εκσκαφών, εγκατάστασης σωληνώσεων από PVC ή HDPE, καθώς και εγκατάστασης των συστημάτων λειτουργίας του δικτύου, ενώ για την υλοποίησή του προβλέπεται η σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ των φορέων της ΔΕΥΑ Θερμαϊκού και του Δήμου Θερμαϊκού.

«Η αντικατάσταση του εσωτερικού δικτύου της Ν. Μηχανιώνας έρχεται να προστεθεί στα υπόλοιπα, άμεσης προτεραιότητας και ήδη ενταγμένα ή προς ένταξη σε χρηματοδοτικά προγράμματα, έργα αναβάθμισης των υφιστάμενων υδρευτικών και αποχετευτικών υποδομών του Δήμο. Έργα, υποσχόμενα να καλύψουν καθημερινές ανάγκες, με απόλυτο σεβασμό προς το περιβάλλον και την επιβεβλημένη ορθολογική διαχείριση των πολύτιμων φυσικών πόρων,Υοβολή  συνολικού ποσού που προσεγγίζει τα 23 εκατομμύρια ευρώ.

Συγκεκριμένα:

Tο αποχετευτικό του Μεσημερίου (προϋπ. 6.006.560,00 ευρώ – υπ’ αρ. 98373/12.09.18 Απόφ. έγκρισης επενδυτικού δανείου από το Ταμείο Παρακαταθηκών & Δανείων).
H αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης του Μεσημερίου (προϋπ. περίπου 1.500.000,00 ευρώ).
H αντικατάσταση και επέκταση του δικτύου ύδρευσης σε Ν. Επιβάτες και Αγ. Τριάδα (προϋπ. 1.926.000,00 ευρώ – υπ’ αρ. 98407/12.09.18 Απόφ. έγκρισης επενδυτικού δανείου από το Ταμείο Παρακαταθηκών & Δανείων).
H εγκατάσταση συστήματος ελέγχου διαρροών Περαίας – Ν. Επιβατών (τηλεμετρία – τηλεέλεγχος) (προϋπ. 1.406.643,60 ευρώ – υπ’ αρ. Πρωτ. 4389/02.08.18 απόφαση ένταξης).
Η σύνταξη Γενικού Σχεδίου Ύδρευσης (Master Plan) (προϋπ. 339.282,19 ευρώ).
Η ψηφιακή χαρτογράφηση των δικτύων ύδρευσης (προϋπ. 61.807,62 ευρώ).
Η ολοκλήρωση του αποχετευτικού της Επανομής (προϋπ. περίπου 12.000.000,00 ευρώ)», αναφέρι ο δήμος Θερμαϊκού.