Skip to main content

Απόπειρα έκρηξης στην Καλαμαριά: Πήραν προθεσμία οι δύο-Οι κατηγορίες

Οι δύο νεαροί συλληφθέντες κατηγορούνται για την απόπειρα έκρηξης στο σπίτι του πρώην υπουργού Δημήτρη Σταμάτη στην Καλαμαριά.

Προθεσμία από την ανακρίτρια για να απολογηθούν τη Δευτέρα ζήτησαν οι δύο νεαροί συλληφθέντες, οι οποίοι κατηγορούνται για την απόπειρα έκρηξης στο σπίτι του πρώην υπουργού Δημήτρη Σταμάτη στην Καλαμαριά.

Η εισαγγελέας άσκησε δίωξη για το αδίκημα της απόπειρας έκρηξης από την οποία προέκυψε κίνδυνος για άνθρωπο στον 27χρονο που φέρεται να άφησε έξω από το σπίτι το σακίδιο που περιείχε δύο εμπρηστικούς μηχανισμούς που θα ενεργοποιούσε με χρήση φλόγας.

Ο 28χρονος που δρούσε ως τσιλιαδόρος, καθώς φέρεται να κοιτούσε επίμονα έξω από το σπίτι ενώ λίγο αργότερα συνελήφθη στο κέντρο της πόλης επιβαίνοντας στο ποδήλατό του, κατηγορείται για συνέργεια σε απόπειρα έκρηξης, από την οποία προέκυψε κίνδυνος για άνθρωπο.

Οι υπόλοιπες κατηγορίες που βαραίνουν τους δύο κατηγορούμενους κατά περίπτωση είναι κατοχή εκρηκτικών υλών από κοινού, απείθεια, βία κατά υπαλλήλων, κατοχή μικροποσότητας ναρκωτικής ουσίας για ιδία αποκλειστικά χρήση, παράνομη οπλοκατοχή και συμμορία.

Υπενθυμίζεται ότι έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης είναι συγκεντρωμένα μέλη του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου, διαμαρτυρόμενοι για τη σύλληψη των δύο νεαρών.

Διαβάστε: Υπό δρακόντεια μέτρα στον εισαγγελέα οι 2 συλληφθέντες της Καλαμαριάς