Skip to main content

Πρώτη διανομή τροφίμων του ΤΕΒΑ από τον δήμο Ωραιοκάστρου

Τα τρόφιμα θα διανεμηθούν από τις αποθήκες που έχουν μισθωθεί για την αποθήκευση και διανομή προϊόντων του προγράμματος Τ.Ε.Β.Α.

Στην πρώτη διανομή τροφίμων για το 2019 του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας Απόρων προχωρά ο δήμος Ωραιοκάστρου την Πέμπτη 30 Μαΐου.

Δικαιούχοι είναι όλοι οι δημότες του Ωραιοκάστρου, που λαμβάνουν Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης.

Τα τρόφιμα θα διανεμηθούν από τις αποθήκες που έχουν μισθωθεί για την αποθήκευση και διανομή προϊόντων του προγράμματος Τ.Ε.Β.Α. (οδός: Θεσσαλονίκης 115, έναντι κολλεγίου ICBS)

Τα τρόφιμα που θα διανεμηθούν είναι:

· Χοιρινό κρέας
· Βόειο κρέας
· Τυρί φέτα
· Τυρί ημίσκληρο
· Ακτινίδια

Τι είναι το Τ.Ε.Β.Α.

Το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας Απόρων (ΤΕΒΑ) υποστηρίζει Εθνικά Συστήματα μέσω των οποίων διανέμονται στους απόρους τρόφιμα ή/και Βασική Υλική Συνδρομή, καθώς επίσης και δραστηριότητες σχετικά με τη συλλογή, μεταφορά, αποθήκευση και διανομή δωρεών τροφίμων.

Το Τ.Ε.Β.Α. στηρίζει επίσης Συνοδευτικά Μέτρα, συμπληρώνοντας την παροχή τροφίμων ή/και Βασικής Υλικής Συνδρομής καθώς και δραστηριότητες που συμβάλλουν στην κοινωνική ενσωμάτωση των απόρων.

Επίσης συμβάλλει στην επίτευξη του στόχου για την ανακούφιση των χειρότερων μορφών φτώχειας, προάγει την κοινωνική συνοχή, ενισχύει την κοινωνική ενσωμάτωση και ως εκ τούτου συνεισφέρει στον στόχο της εξάλειψης της φτώχειας και συγκεκριμένα στη μείωση του αριθμού των ατόμων που διατρέχουν κίνδυνο φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού.

Το πεδίο εφαρμογής του Τ.Ε.Β.Α. εξειδικεύεται στην Ελλάδα μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής (ΕΠ I), το οποίο εγκρίθηκε την 15η Δεκεμβρίου 2014 και θα υλοποιηθεί στο σύνολο της χώρας.

Η περίοδος εφαρμογής του ΕΠ Ι διαρκεί από την 1η Ιανουαρίου 2014 έως την 31η Δεκεμβρίου 2020