Skip to main content

Πρώτο crash test την Κυριακή για τη διοίκηση Τσακίρη στο Ωραιόκαστρο

Ο μαγικός αριθμός «17» και πώς διαμορφώνεται το σκηνικό στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ωραιοκάστρου. Οι αρχαιρεσίες για την εκλογή νέου προέδρου Δ.Σ.

Την Κυριακή το πρώτο crash test της διοίκησης του Παντελή Τσακίρη στο Ωραιόκαστρο, καθώς γίνονται οι αρχαιρεσίες για την εκλογή νέου προέδρου του δημοτικού συμβουλίου και θα φανούν ποιοι και κυρίως πόσοι από τους συνολικά 33 εκλεγμένους δημοτικούς συμβούλους των επτά παρατάξεων συνεργάζονται και ποιοι και πόσοι είναι απέναντι.

Η εξίσωση της διοίκησης του Δήμου Ωραιοκάστρου είναι πολύ δύσκολη. Παρά τις αλλαγές στον «Κλεισθένη», που προβλέπουν συνεργασίες για να διοικηθεί ένας Δήμος, στην περίπτωση του Ωραιοκάστρου κυρίως οι επικεφαλής των παρατάξεων κινούνται σε αντίθετη κατεύθυνση με την παράταξη της διοίκησης Τσακίρη.

Πάντως, από τις ζυμώσεις και τις συζητήσεις του δημάρχου με δημοτικούς συμβούλους ένα πρώτο αποτέλεσμα βγήκε. Πληροφορίες φέρουν να προτείνεται μάλιστα για πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου ο κ. Άγγελος Πανούσης, που εξελέγη με τη «Δύναμη Δημιουργίας» του Γιώργου Παπακωνσταντίνου, ενώ άλλος ένας δημοτικός σύμβουλος της ίδιας παράταξης είναι πιθανό να στηρίξει τη διοίκηση Τσακίρη.

Πολυδιάσπαση υπάρχει στην παράταξη «Πολιτεία με Όραμα» του απερχόμενου δημάρχου, Αστέριου Γαβότση, καθώς από τους έξι εκλεγμένους δημοτικούς συμβούλους, οι τρεις (Ευάγγελος Χατζηαντωνίου, Ηλίας Ζιακούλης και Δαμιανός Ιωσηφίδης) αναμένεται να συνταχθούν με τον νέο δήμαρχο, όπως πιθανή είναι και η συνεργασία του κ. Χρήστου Τερζή. Ερωτηματικό παραμένει η στάση του κ. Αθανάσιου Μοδίτση, που συζητά την ανεξαρτητοποίησή του, δίχως να είναι γνωστό εάν θα συνεργαστεί με την πλειοψηφούσα παράταξη, ενώ ανεξάρτητος (χωρίς προοπτική συνεργασίας με τη διοίκηση όμως) αναμένεται να είναι στο δημοτικό συμβούλιο ο κ. Ευάγγελος Καραστερίου.

Άλλη μια παράταξη από την οποία αναμένεται να έχει στήριξη μεμονωμένων δημοτικών συμβούλων ο δήμαρχος είναι η «Ανάσα» του Παντελή Σκαρλάτου, που επίσης εξέλεξε έξι δημοτικούς συμβούλους. Ήδη ανεξαρτητοποιήθηκε ο κ.Νίκος Σκαρμούτσης με αποτέλεσμα να εκδοθεί σκληρή ανακοίνωση της παράταξης εναντίον του.

Ο κ. Τσακίρης για να πιάσει την πλειοψηφία των 17 δημοτικών συμβούλων θα χρειαστεί να επιτύχει κι επιπλέον συνεργασίες, με το έλλειμμα που απομένει για να φτάσει στον μαγικό αριθμό 17 να περιορίζεται σήμερα στα τέσσερα άτομα, σύμφωνα με πληροφορίες.

Επικεφαλής παρατάξεων της αντιπολίτευσης κατηγόρησαν τον δήμαρχο για μεμονωμένες επαφές κι όχι συντονισμένη συνεργασία με τις παρατάξεις. Ωστόσο, οι δυο παρατάξεις από τις οποίες ο κ. Τσακίρης «αντλεί» τους επιπλέον δημοτικούς συμβούλους είχαν αδυναμία εκπροσώπησης, αφού ο κ. Γαβότσης ως επικεφαλής είχε φύγει από την «Πολιτεία με Όραμα», ενώ και ο κ. Παπακωνσταντίνου είχε ανακοινώσει ότι παραιτείται από τα κοινά, προτού μόλις την προηγούμενη εβδομάδα ανακοινώσει στροφή 180 μοιρών και τελικά ορκιστεί δημοτικός σύμβουλος. Από το περιβάλλον του δημάρχου επισημαίνεται ότι ήταν αναμενόμενο οι συνεννοήσεις να γίνουν με κάθε εκλεγμένο δημοτικό σύμβουλο, από τη στιγμή που οι παρατάξεις ήταν «ακέφαλες».

Ο κ. Σκαρλάτος θα είναι απέναντι στη διοίκηση, ενώ ερωτηματικό αποτελεί και η στάση που τελικά θα κρατήσει ο επικεφαλής της παράταξης «Συνεργασία Τώρα», Ανέστης Πολυχρονίδης, όπως και οι άλλοι τέσσερις δημοτικοί σύμβουλοί του.