Skip to main content

Κακοκαιρία: Διακοπές ρεύματος και νερού σε περιοχές του δήμου Θέρμης

Από το πρωί διακοπές ρεύματος στο Κάτω Σχολάρι, την Καρδία, το Νέο Ρύσιο και το Πλαγιάρι στο σημείο μηδέν. Χωρίς νερό Θέρμη και Τριάδι.

Προβλήματα μικρής έκτασης, χωρίς ευτυχώς να σημειωθούν υλικές ζημιές κυρίως εξαιτίας των ισχυρών ανέμων προκλήθηκαν από την κακοκαιρία «Γυρυόνης» και σε περιοχές του Δήμου Θέρμης. Πτώσεις δέντρων και μεγάλων κλαδιών σημειώθηκαν σε Θέρμη, Νέα Ραιδεστό, Βασιλικά, Τριάδι και Φιλοθέη.

Ο πολλαπλές βλάβες στο δίκτυο της ΔΕΗ λόγω της κακοκαιρίας και η πτώση κολόνας στη Θέρμη, οδήγησαν στη διακοπή της λειτουργίας των αντλιοστασίων, με αποτέλεσμα την πρόκληση διακοπών νερού σε Θέρμη και Τριάδι, σύμφωνα με τον δήμο.

Nωρίς σήμερα το πρωί τα συνεργεία της Διεύθυνσης Πρασίνου έσπευσαν και ανέσυραν άμεσα, δένδρα και κλαδιά που έπεσαν λόγων των ισχυρών ανέμων, χωρίς να δημιουργηθούν προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων.

Ωστόσο, οι διακοπές ρεύματος που σημειώθηκαν από τις 7 σήμερα το πρωί στο Κάτω Σχολάρι, την Καρδία, το Νέο Ρύσιο και το Πλαγιάρι στο σημείο μηδέν, οφείλονται σε εκτεταμένες εργασίες αντικατάστασης συνολικά 10 παλαιών, σάπιων και φθαρμένων κολόνων της ΔΕΗ, στην οποία προσχωρούν τα συνεργεία της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού και συγκεκριμένα σήμερα Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2019 στην οδό ΟΧΙ με Εξοχής.

Οι εργασίες αντικατάστασης των κολόνων θα συνεχιστούν και αύριο Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2019 και συγκεκριμένα επί των οδών Αμπελώνα με Τριπόλεως, οπότε κατά τις ίδιες ώρες θα σημειωθεί νέα διακοπή ρεύματος στις συγκεκριμένες περιοχές. Η ηλεκτροδότηση των περιοχών αυτών αναμένεται να αποκατασταθεί στις 14.30 το μεσημέρι σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση από πλευράς ΔΕΗ.



Παράλληλα, πολλαπλές βλάβες που σημειώθηκαν από τις πρώτες μεσημβρινές ώρες σήμερα, στο δίκτυο της ΔΕΗ, καθώς και η πτώση κολόνας σε περιοχή της Θέρμης, προκάλεσαν διακοπή λειτουργίας των αντλιοστασίων στη Θέρμη, γεγονός που είχε σαν αποτέλεσμα τη  διακοπή της υδροδότησης σε Θέρμη και Τριάδι.

Επίσης λόγω βλάβης που σημειώθηκε σε αγωγό πλησίον της δεξαμενής , σημειώθηκε διακοπή νερού στην Κοινότητα Νέου Ρυσίου. Συνεργεία της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης βρίσκονται στο σημείο και σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, έως αργά  το μεσημέρι θα αποκατασταθεί το πρόβλημα υδροδότησης στην περιοχή.

Μικροπροβλήματα τέλος λόγω των ισχυρών ανέμων σημειώθηκαν και σε δύο σχολεία και συγκεκριμένα στον προαύλιο χώρο του 3ου Γυμνασίου Θέρμης, όπου συνεργεία του δήμου έσπευσαν να αποκαταστήσουν ζημιά που προκλήθηκε σε κιόσκι – στέγαστρο του σχολείου, ενώ παράλληλα επιδιόρθωσαν και την πόρτα του γραφείου των καθηγητών στο Γυμνάσιο Καρδίας, της οποίας οι μεντεσέδες έσπασαν από τους ισχυρούς ανέμους.



Σύμφωνα με τις προβλέψεις της Ε.Μ.Υ. η έντονη κακοκαιρία που επηρεάζει τη χώρα μας με ισχυρές βροχές και καταιγίδες και πολύ θυελλώδεις νοτιάδες, θα διαρκέσει έως αύριο Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2019.

Σήμερα θα επικρατήσουν και κατά τις απογευματινές ώρες βροχές και σποραδικές καταιγίδες, φαινόμενα που τοπικά θα ενταθούν και σε ορισμένες περιπτώσεις ενδέχεται να συνοδευτούν από χαλαζοπτώσεις, κυρίως στα νότια τμήματα της χώρας.

Με αφορμή τη συνέχιση των καιρικών φαινομένων έως και αύριο, ο εντεταλμένος σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας Θέρμης κ. Κώστας Κουγιουμτζίδης, απευθύνει έκκληση στους συνδημότες μας, να αποφεύγουν να διασχίζουν δρόμους που διασταυρώνονται με χειμάρρους και ρέματα πεζή ή με όχημα, κατά τη διάρκεια καταιγίδων και βροχοπτώσεων, αλλά και για αρκετές ώρες μετά το τέλος της εκδήλωσής τους. Να προφυλάσσονται αμέσως κατά τη διάρκεια μιας χαλαζόπτωσης. Να καταφεύγουν σε κτίριο ή σε αυτοκίνητο και να μην εγκαταλείπουν τον ασφαλή χώρο, παρά μόνο όταν βεβαιωθούν ότι η καταιγίδα πέρασε.

Η χαλαζόπτωση μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνη και για τα ζώα.

Να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία αν παρασυρθούν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς.
Να βεβαιωθούν ότι τα λούκια και οι υδρορροές των κατοικιών τους δεν είναι φραγμένα και λειτουργούν κανονικά.
Να αποφεύγουν να διασχίζουν χειμάρρους και ρέματα, πεζή ή με όχημα, κατά τη διάρκεια καταιγίδων και βροχοπτώσεων, αλλά και για αρκετές ώρες μετά το τέλος της εκδήλωσής τους. 
Να αποφεύγουν τις εργασίες υπαίθρου και δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των έντονων καιρικών φαινομένων.
Να αποφύγουν τη διέλευση κάτω από μεγάλα δέντρα, κάτω από αναρτημένες πινακίδες και γενικά από περιοχές, όπου ελαφρά αντικείμενα (π.χ. γλάστρες, σπασμένα τζάμια κλπ.) μπορεί να αποκολληθούν και να πέσουν στο έδαφος (π.χ. κάτω από μπαλκόνια).

Για πληροφορίες και ανακοινώσεις σχετικά με την επικρατούσα κατάσταση και την βατότητα του οδικού δικτύου λόγω εισροής πλημμυρικών υδάτων σε αυτό, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της ΕΛ.ΑΣ. www.astynomia.gr.

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τα έντονα καιρικά φαινόμενα, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr.

Τέλος, παρακαλούνται οι συνδημότες μας να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κ.λ.π.