Skip to main content

Σε εξέλιξη οι αντιπλημμυρικές εργασίες σε περιοχές της Πιερίας

Υλοποιείται ένα ολοκληρωμένο σχέδιο, για την αντιπλημμυρική προστασία, που περιλαμβάνει καθαρισμούς ρεμάτων, καναλιών και τάφρων.

Αυτοψία στις αντιπλημμυρικές εργασίες, που διενεργούνται στο Δήμο Κατερίνης από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας, στην Τοπική Κοινότητα Νεοκαισάρειας, πραγματοποίησε η αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, Σοφία Μαυρίδου, συνοδευόμενη από τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Νεοκαισάρειας, Ιωάννη Τεκτονίδη.

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και η Π.Ε. Πιερίας, υλοποιούν ένα ολοκληρωμένο σχέδιο, για την αντιπλημμυρική προστασία, που περιλαμβάνει καθαρισμούς ρεμάτων, καναλιών και τάφρων, που εντάσσονται στις σωστικές ενέργειες για τη μείωση του πλημμυρικού κινδύνου.

Η αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, επίβλεψε τις εργασίες και διαπίστωσε τη γρήγορη εξέλιξή τους, που θα δημιουργήσουν μια αντιπλημμυρική ‘’ασπίδα’’ στην περιοχή. Η κ. Σοφία Μαυρίδου, τόνισε, ότι, τα αντιπλημμυρικά έργα, βρίσκονται στο επίκεντρο του προγράμματος της Περιφέρειας, για την εξασφάλιση της ετοιμότητας, για την αντιμετώπιση έκτακτων καιρικών φαινομένων, στις απαιτήσεις των νέων κλιματικών συνθηκών.

 «Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, με συνέπεια και πάντα στο πλευρό των πολιτών, επιχειρεί για την αποτελεσματική αντιπλημμυρική θωράκιση περιοχών και την αποφυγή πλημμυρικών φαινομένων», επισήμανε η κ. Μαυρίδου.