Skip to main content

Συνωστισμός υποψηφίων στον δήμο Θερμαϊκού - Ο προεκλογικός χάρτης

Οι έως τώρα υποψηφιότητες, καθώς και όσοι φέρονται να κινούνται με σκοπό να συγκροτήσουν συνδυασμό, φτάνουν αισίως τους επτά.

Το 2014 είχαν διεκδικήσει τον δήμο Θερμαϊκού τέσσερις συνδυασμοί, ωστόσο, στις εκλογές του προσεχούς Μαΐου δεν αποκλείεται να επαναληφθεί το σκηνικό του 2010 όταν ο αριθμός των υποψηφίων είχε ανέλθει σε έξι. Οι έως τώρα υποψηφιότητες καθώς και όσοι φέρονται να κινούνται με σκοπό να συγκροτήσουν συνδυασμό φτάνουν αισίως τους επτά.

Ο νυν δήμαρχος Γιάννης Μαυρομάτης θα είναι εκ νέου υποψήφιος. Στις εκλογές του 2014 είχε επιτύχει άνετη επικράτηση συγκεντρώνοντας 47,24% στον πρώτο γύρο και 65,35% στον δεύτερο, εκλέγοντας 20 δημοτικούς συμβούλους σε σύνολο 33. Ο κ. Μαυρομάτης ο οποίος πρόσκειται στην κεντροαριστερά θα έχει τη στήριξη του Κινήματος Αλλαγής, ωστόσο, στο συνδυασμό του έχει και στελέχη τα οποία προέρχονται από τη Νέα Δημοκρατία.

Υποψηφιότητα έχει ανακοινώσει και ο πρώην αντινομάρχης Γιώργος Τσαμασλής. Ήταν υποψήφιος και το 2014 με την υποστήριξη της ΝΔ, λαμβάνοντας 29,73% την πρώτη Κυριακή και 34,65% τη δεύτερη, εκλέγοντας εννέα δημοτικούς συμβούλους.

Την προσεχή Παρασκευή πρόκειται να ανακοινώσει την υποψηφιότητά του ο Γιώργος Χατζηβαλάσης. Το διάστημα αυτό κάνει επαφές μια στελέχη από τις διάφορες δημοτικές ενότητες του δήμου για τη συγκρότηση ανεξάρτητου συνδυασμού. Ο κ. Χατζηβαλάσης θα έχει πιθανότατα τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ καθώς η «Συμπολιτεία» η οποία είχε συμμετάσχει στις εκλογές του 2014 με την υποστήριξη του κόμματος και επικεφαλής τον Σπύρο Κουζινόπουλο, λαμβάνοντας 18,71%, δεν θα κατέβει αυτή τη φορά στις εκλογές. Ωστόσο, παραμένει άγνωστο εάν θα συνταχθεί με τον κ. Χατζηβαλάση, καθώς ακόμη δεν έχει λάβει τις αποφάσεις της.

Η προσκείμενη στο ΚΚΕ «Λαϊκή Συσπείρωση» θα έχει και πάλι υποψήφια, για τρίτη φορά, την Κωνσταντίνα Μώραλη η οποία το 2014 είχε λάβει 4,32% εκλέγοντας έναν δημοτικό σύμβουλο.

Στο προεκλογικό παζλ υπάρχουν άλλοι τρεις ενδιαφερόμενοι. Πρόκειται για τον Νίκο Παράσχου, πρώην διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Επανομής ο οποίος είχε κατέλθει υποψήφιος το 2010 λαμβάνοντας 9,47%, αλλά δεν κατέβηκε το 2014.

Ενδιαφέρον φέρεται να εκδηλώνουν επίσης ο πρώην δήμαρχος Νέας Μηχανιώνας Κώστας Κούτουκας και ο Τάκης Καπλάνης ο οποίος προέρχεται επίσης από το χώρο της κεντροδεξιάς.